On Catalunya

Exposició immersiva total al ‘Món Pixar’

Westfield La Maquinista acull una mostra de més de 3.000 metres quadrats consagrats a l’estudi d’animació. Un viatge carregat de nostàlgia en què submergir-se en els seus clàssics

Empieza la exposición Pixar en el Centro Comercial Westfield La Maquinista de Barcelona

Empieza la exposición Pixar en el Centro Comercial Westfield La Maquinista de Barcelona / VICTORIA ROVIRA

2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿Et trobes en una fàbrica de monstres? ¿En el més enllà? ¿En una cuina (gegant) d’un restaurant parisenc? Sembla que t’acaba d’absorbir un reproductor de VHS i ara estàs atrapat en les pel·lícules de la teva infància. Una cosa així com Jumanji però amb Pixar. Benvingut a l’última experiència immersiva de Barcelona. Una màquina del temps plena de nostàlgia que et porta els millors films de l’estudi. Des de Toy Story fins a Buscant en Nemo, aquí pots ser el protagonista d’alguns dels clàssics de l’animació.

Després d’arrasar a Madrid –600.000 visitants en mig any–, acaba d’aterrar Món Pixar a Barcelona, al centre comercial Westfield La Maquinista (carrer de Potosí, 2). Una exposició gegant amb més de 3.000 metres quadrats de maquetes, llums, música, efectes especials i tecnologia dedicada a l’univers Pixar. En total, 13 sales ambientades en 10 pel·lícules, des dels boxes de Cars fins a la casa voladora amb globus d’Up. Sí, és l’exposició més gran de Pixar fins a la data al nostre país.

L’objectiu de l’exhibició és crear una immersió total utilitzant tots els sentits. Per exemple, estimulant l’olfacte: en el jardí de la casa d’Up fa olor de gespa i a la cuina de Ratatouille fa olor de menjar. O l’oïda: a cada sala es reprodueixen les mítiques bandes sonores de Pixar, a més d’efectes com els crits dels nens a la fàbrica d’ensurts de Monstruos S. A. Per descomptat, no poden faltar efectes visuals amb tecnologia, amb flors i papallones de l’ultramón de Coco o maquetes a escala, com l’habitació de Toy Story, on et sentiràs un autèntic nan.

A més, a Barcelona Món Pixar arriba amb novetats respecte a Madrid. Entre d’altres, la incorporació de noves figures, com el nen i el gos d’Up o la protagonista d’Inside Out 2, l’emoció taronja i esvalotadora que apareix cada vegada que obres Idealista: l’Ansietat. Sí, aquesta maqueta promet ser un dels racons més fotografiats entre mil·lennistes.

Notícies relacionades

Les entrades són a partir de 13,70 euros a Fever, amb paquets vip i amb tiquets per a menors de tres anys (a 1,80 euros). El públic a qui es dirigeix l’exposició inclou tant adults nostàlgics que es van criar amb clàssics de la talla de Buscant en Nemo com nens petits que s’hagin estrenat recentment en el món de Pixar i vulguin fotografiar-se amb els protagonistes d’un dels seus últims superèxits, Elemental.

El recorregut és altament instagramejable i compta amb racons especialment pensats per al postureig (com la caixa de joguina de Buzz Lightyear). A més, per als col·leccionistes de records de Pixar, al final de l’exposició tens una botiga de marxandatge, i dins de Westfield La Maquinista, han obert una altra pop up store també dedicada a Pixar. Nova parada obligatòria per als fans de l’animació.