On Catalunya

Festes

Berga ofereix tastar tapes de bolets i omplir cistelles

La gastronomia de la fira Berga Bolet serà demà el gran atractiu. I diumenge, els boletaires aniran al Pla de Puigventós

Berga ofereix tastar tapes de bolets i omplir cistelles
2
Es llegeix en minuts
ANNA COSTA

Activitats lúdiques i divulgatives per promoure el coneixement dels bolets ompliran demà el nucli històric de Berga. Se celebra a la ciutat la fira Berga Bolet, amb parades de bolet fresc, jornada micològica, tallers, artesania, música i gastronomia.

Cal destacar el Concurs de Tapes de Bolets, que aquest any compta amb 21 restaurants participants. Entre tots, en vendran unes 10.000 tapes. Cada establiment presentarà una tapa en el concurs i en servirà entre 300 i 400 racions (tres euros la unitat). A més, s’oferiran altres tapes complementàries als assistents, que s’espera que un any més tornin a omplir la zona del carrer Major per degustar les tapes elaborades amb bolets. Un jurat valorarà les propostes presentades al concurs i donarà a conèixer el primer premi (400 euros per gastar a les botigues de Berga Comercial) i el segon premi (200 euros en vals de compra).

Els assistents podran delectar-se provant plats cuinats amb bolets en la proposta de demà. I els amants dels bolets poden disfrutar també de la jornada de diumenge al Pla de Puigventós, a Castellar del Riu (a pocs quilòmetres de Berga), on se celebrarà el tradicional concurs de pesar cistelles plenes de bolets. El boletaire que aconsegueixi més quilos de rovellons tindrà premi, i també hi haurà premi per a la categoria de llenega negra i la persona que reculli el rovelló més gran.

Notícies relacionades

El Concurs de Boletaires s’emmarca en la Festa dels Bolets que organitza la Penya Boletaire de Berga en un paratge natural a peu de la carretera de Rasos de Peguera. Esmorzar, buscar bolets o veure les grans cistelles que porten els més experimentats i comprar productes artesanals i alimentaris són algunes de les propostes. També s’atorgaran els reconeixements de Boletaire d’Honor a tres persones de Berga: Marc Bernal, futbolista del Barça; Sílvia Culell, presidenta de l’associació Hostaleria i Turisme del Berguedà, i Ariadna Palacios, pubilla de Valldan i Catalunya Central. La festa acabarà a la tarda amb dos actes a Berga, una audició de sardanes i la crema de la falla.

La Festa dels Bolets de Berga posa l’accent en la importància de respectar el bosc. El president de la Penya Boletaire, Ramon Minoves, demana "no llençar escombraries, aparcar bé els cotxes, respectar els camins rurals i el bestiar i no agafar els bolets que no es coneguin".

Temes:

Berga Música