On Catalunya

D’ORIGEN XINÈS

On menjar ‘gyozas’ d’alt nivell a Barcelona

Tradicionals, de fantasia i fins i tot a la catalana, impossible dir que no a aquesta queixalada seductora. Aquí proposem tres locals.

video-gormanda

video-gormanda

1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Relegat a simple entrant en infinitat de restaurants japonesos, aquesta queixalada seductora d’arrels xineses mereix un respecte. Amb el tancament de Melrose Dumpling House, vam perdre les millors gyozas de la ciutat, però afortunadament no va ser l’únic negoci que va convertir aquest artefacte en el protagonista de la pel·lícula.

A l’Eixample, el restaurant Gyoza Bistró (Diputació, 312) aposta pel format. I no té por de trencar tabús, ja que li aplica un potent raig de creativitat que fa de la seva carta un rara avis de la restauració barcelonina. Les seves gyozas de fantasia venen farcides de botifarra, de gamba vermella amb curri, de melós de xai, de producte de qualitat cuinat amb mim. ¡N’hi ha una de bloody mary! La idea és convertir un ítem street food de consum ràpid en una experiència culinària de bastant nivell. El resultat és increïblement satisfactori: són molt bons.

Notícies relacionades

Per als amants de la versió més tradicional, cal anar a Grasshopper Ramen Bar (plaça de la Llana, 9). En aquesta barra japoxinesa triomfen els seus bols de ramen, alimentats per un caldo estratosfèric. De tota manera, és impossible dir que no a les seves gyozas (de carn de porc o vegetarianes). Són les que més em recorden Melrose Dumpling House, casolanes d’allò més, amb farcits de molta qualitat i la capa cruixent que torna boig el personal. Les meves favorites de Barcelona amb diferència.

¿I què passa quan la gyoza i la cuina catalana s’ajunten? Doncs hauràs d’anar a Polleria Fontana (Sant Lluís, 9) per comprovar-ho. En aquest restaurant de tapes i platillos amb arrels catalanes, un topa amb les gyozas de pollastre a la catalana. Uns exemplars rodanxons, untuosos i amb un excel·lent pollastre rustido amb prunes i orellanes en el dipòsit que serveix de pont entre Àsia i Gràcia.

Temes:

Barcelona