On Catalunya

AGENDA DE BARCELONA

Poblenou mostra tot el seu talent artístic

El Districte Creatiu de Barcelona serà la seu d’un circuit gratuït que busca connectar artistes i dissenyadors amb el públic de manera accessible i dinàmica

La cita presenta una gran varietat de disciplines, des de l’art visual fins al disseny gràfic i industrial 

Poblenou mostra tot el seu talent artístic

FERRAN NADEU

4
Es llegeix en minuts
TEXT Anna TañàEl Disseny Hub Barcelona, una de les seus d’Ar-DeON CATALUNYA PER A AJUNTAMENT DE BARCELONA

Barcelona serà l’escenari de l’espectacle Barcelona, far al món, que donarà inici a la final de la Louis Vuitton 37a America’s Cup el 10 d’octubre a les 21.00 hores a la platja del Bogatell. La cerimònia no només serà un esdeveniment esportiu, sinó també un espectacle que celebrarà la unió entre l’art i l’esport com a agents de canvi social. L’esdeveniment busca transmetre els valors de sostenibilitat, diversitat, inclusió, tecnologia i innovació, fonamentals, en aquesta edició de la Copa Amèrica. La connexió de Barcelona amb la competició està destinada a deixar un llegat durador, similar a l’obertura dels Jocs Olímpics del 1992.

L’espectacle promet efectes visuals sorprenents, com constel·lacions de drons i pantalles led, combinats amb actuacions musicals que portaran el públic a un viatge emocional. La cerimònia comptarà amb la participació dels Castellers de Vilafranca, l’Orquestra i Cor del Liceu, i l’Escolania de Montserrat, juntament amb Sara Blanch i Arnau Tordera.

L’acte és part dels projectes de llegat de la competició, coordinats a través de la Fundació Barcelona Capital Nàutica. Aquests busquen ressaltar la importància de l’esdeveniment no només en l’àmbit esportiu, sinó també en el creixement de l’economia blava i el sector nàutic de Catalunya.

L’espectacle inclourà la participació d’artistes de renom i una producció ambiciosa que promet ser una fita en la història de la ciutat. Amb una visió que se centra en el mar, el vent i la navegació, els organitzadors esperen que la cerimònia deixi una empremta perdurable en la memòria col·lectiva de Barcelona.

La Copa Amèrica de vela no només es tracta de competició, sinó d’un moviment cap al futur que fomenta la sostenibilitat i la unió de la comunitat. Barcelona es prepara per brillar com mai abans, reafirmant el seu paper com un far d’innovació i cultura al món, amb un esdeveniment que promet deixar una empremta duradora a la capital catalana. Més informació a la pàgina web barcelona.cat/regatacultural.

Poblenou, el centre creatiu de Barcelona, serà l’escenari del 4 al 6 d’octubre de la setena edició del festival AR-DE, un esdeveniment que ha guanyat rellevància fomentant el col·leccionisme i la compra d’obres d’artistes locals, a més de promoure el talent emergent de la ciutat. Amb exposicions, tallers i activitats interactives, la cita es consolida com una plataforma que connecta l’art contemporani amb el públic de manera accessible i dinàmica, donant visibilitat als diferents espais del Districte Creatiu de Barcelona.

El festival comptarà amb un circuit gratuït que inclou visites a galeries, estudis d’artistes i tallers creatius repartits per Poblenou. Els assistents podran no només apreciar les obres, sinó també interactuar amb els creadors i descobrir els processos darrere de cada peça. AR-DE destaca pel seu enfocament inclusiu, permetent que tant experts com aficionats disfrutin de l’art en un entorn accessible.

Art, disseny i creativitat

Entre els seus elements clau, AR-DE 2024 presenta una varietat de disciplines artístiques, des de l’art visual fins al disseny gràfic i industrial. A part de la pintura o de l’escultura, també tindran el seu espai la fotografia, la il·lustració, la moda, la decoració i el mobiliari. Les exposicions no serà només espais d’observació, sinó que convidaran a la participació activa del públic a través de tallers interactius i xerrades amb els artistes, creant una experiència immersiva. Aquest any, s’espera una participació internacional més gran, sumant diversitat a les propostes, tot i que l’essència del festival continua enfocada en el vibrant ecosistema artístic de Poblenou. Un objectiu central d’AR-DE és fomentar el col·leccionisme d’art, brindant l’oportunitat d’adquirir obres directament dels artistes o a través de galeries participants.

A més a més de les exposicions i la venda d’art, AR-DE inclourà una proposta gastronòmica per degustar opcions locals i internacionals. Alguns dels destacats inclouen ostres i cava en The Hoxton Poblenou, croquetes a Catacroquet, i gelats especials en Mamá Heladera

El festival ha aconseguit enfortir la seva relació amb la comunitat local, col·laborant amb entitats culturals del barri per oferir activitats que involucrin els residents, promovent un sentit de pertinença i fent caure barreres.

AR-DE Poblenou s’ha consolidat com un dels esdeveniments més importants del calendari cultural de Barcelona, amb el seu enfocament innovador i col·laboratiu que atrau tant professionals del món de l’art com curiosos desitjosos d’explorar noves propostes creatives. Més informació a la pàgina web poblenouurbandistrict.com.

Barcelona encendrà la Copa Amèrica

Els barris, de festa

Nou Barris estarà de festa des d’avui fins al 13 d’octubre. Vilapicina i la Torre Llobeta celebrarà la seva Festa Major amb propostes per a totes les edats. A més a més, s’inaugurarà l’exposició Penj’art. Canyelles se suma amb salsa, esports i activitats infantils, mentre que la festa gallega de Sant Froilà oferirà música i productes típics.

Les Corts també celebrarà la seva Festa Major fins al 13 d’octubre, amb foc, concerts i activitats. A Sant Andreu, la Festa Major del Congrés (del 5 al 13 d’octubre) comptarà amb unes 50 activitats. Finalment, Sarrià també està de festa fins al 13 d’octubre, amb concerts, castells i un xou làser. Més informació a les pàgines web dels districtes (ajuntament.barcelona.cat).

Una ciutat per pedalar

Diumenge, Barcelona acollirà un esdeveniment popular dedicat a promoure l’ús de la bicicleta com un mitjà de transport sostenible i saludable, amb una gran bicicletada i un espai d’activitats amb entitats i comerços al passeig de Lluís Companys (barcelona.cat/bicicleta).

Montjuïc es vesteix de gala

Notícies relacionades

La quarta edició de Viu Montjuïc

(barcelona.cat/sants-montjuic) omple aquest cap de setmana la muntanya d’activitats culturals: itineraris guiats, espectacles de dansa i teatre, concerts, exposicions i portes obertes. Coincideix amb el 25è aniversari del Jardí Botànic.