On Catalunya

Les millors banyes

On comprar els croissants més atrevits

De ‘cheesecake’, de compota de poma, de crema de cacau i fins i tot de guacamole i de calçots. Aquests són els temples fullats més creatius de la ciutat

brunells-andreu

brunells-andreu

2
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Barcelona no és París, però no podem queixar-nos. Els nostres croissants són cada vegada més elaborats. I no només hem perfeccionat el clàssic de mantega, també hem donat curs a la imaginació i omplert aquesta peça de brioixeria amb els sabors més seductors i atrevits. Si cerques croissants d’autor, en els següent espais de Barcelona et faran feliç.

El primer temple fullat que visitaria és Sant Croi (Pàdua, 91), ja que continua sent una de les meques barcelonines del croissant. Albert Roca és un mestre del dolç, no debades ha guanyat el premi al millor croissant de mantega d’Espanya en dues ocasions. El reboster català broda el format clàssic, però la seva creativitat i tècnica es deixen anar a les peces amb firma d’autor. Sant Croi és fantasia fullada al quadrat. El croissant de Nutella, per exemple, és un torpede de crema de cacau amb un recobriment de xocolata crocant (i galeteta) que et farà vibrar. La peça de cheesecake és també guanyadora. I què es pot dir del croissant de mascarpone amb ecos de tiramisú, una de les seves joies més aconseguides. O el croissant d’Oreo: pur excés.

Albert Roca, doble ganador del concurso del mejor cruasán artesano de mantequilla de España, con algunos de los cruasanes que hace es sus pastelerías, Sant Croi by Albert Roca. /

JORDI COTRINA
Notícies relacionades

La fleca La Cantonada (Dos de Maig, 314) també s’ha especialitzat en croissants. Quan n’és temporada, inclou al catàleg el cèlebre croissant de calçots, una de les creacions més especials de la casa. Són croissants densos, generosos, amb bones dosis de farciment i sentit de l’humor. Una de les meves últimes adquisicions va ser el croissant nòrdic, amb compota de poma caramel·litzada, canyella i glacé de vainilla. També vaig provar el croissant de la Diada, una edició amb crema catalana i la bandera catalana al llom. I no vull equivocar-me, però recordo haver vist aquest estiu a les vitrines un croissant de guacamole que no vaig tenir la valentia de provar. Galeta Lotus, Sara, la llista és interminable i van sumant: una fleca de barri amb esperit internacional.

Cruasán de calçots de La Cantonada. /

Instagram

Més croissants. El de pistatxo de Brunells (Princesa, 22) amb una massa fullada en milions de capes, i un farciment atòmic. Ha guanyat el títol del millor croissant artesà de mantega d’Espanya. El de gerd de la pastisseria francesa Bo & Mie (Provença, 433): tan senzill com llaminer. El llegendari croissant de matxa de la pastisseria japonesa Takashi Ochiai (Urgell, 110): plaer en verd. I compte amb els croissants en forma de con de L’Atelier (Viladomat, 140), millors que un gelat.

El mejor cruasán artesano de mantequilla de España es obra de Brunells. /

El Periódico
Temes:

Barcelona Humor