On Catalunya

IMMERSIÓ EN EL GROC

Els boscos més bonics de la tardor a prop de Barcelona

¿Necessites desconnectar de la vida de la ciutat? Aquest cap de setmana canvia els grisos de l’asfalt pels colors de tardor. Apunta’t aquestes excursions de proximitat

Els boscos més bonics de la tardor a prop de Barcelona
1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquests dies te’ls passes veient stories plenes de vermell i groc. I no perquè tinguessis tots els teus amics a la desfilada del Dotze d’Octubre, sinó perquè ja ha arribat l’època de postureig de tardor. És automàtic, quan el calendari arriba a la segona quinzena d’octubre, una de cada tres stories retrata un bosc acolorit i preciós o un cistell ple de bolets. Estampes bucòliques que fan que la teva feina d’oficina o el despatxet on teletreballes es faci encara més hostil.

¿Buscant respirar una mica d’aire natural? Fes un puja i baixa muntanyenc i treu el pixapins que tens dins. Per trobar racons que ja comencin a resplendir la paleta de colors de la tardor no fan falta tres hores de cotxe (anada i tornada). A quatre passes de Barcelona (i molt ben comunicat) tens el Montseny. Potser per això està tan massificat –cada any rep un milió de visitants–. Les zones de Santa Fe i Fontmartina són les més populars, ja que són fàcils, precioses i molt accessibles, especialment en transport públic, perquè la Diputació de Barcelona ha reforçat la flota d’autobusos per controlar els accessos de cotxes privats i evitar aquestes massificacions.

Notícies relacionades

També amb transport públic, a uns 20 minuts de Barcelona, hi ha una opció més que ideal per canviar els colors de l’asfalt de la ciutat pel groc de les fulles. És a Mollet del Vallès, a la frontera nord de la ciutat: els Gallecs, un espai rural protegit amb senders per passejar a peu o en bici i banyar-se de tardor.

Por últim, una ruta molt, molt fàcil per a aquells que van amb nens, la que segueix la riera d’Arbúcies fins al pont romànic del Molí de les Pipes. És un hit excursionista: a Wikiloc, la Viquipèdia dels excursionistes, compta amb més de 20.000 visualitzacions. Als peus del Montseny, la vegetació és preciosa en aquesta època de l’any, i el camí, ple de ponts al voltant de la riera, deixa estampes molt instagramejables.

Temes:

Tardor