On Catalunya

FIRES

Gastronomia amb producte local de tardor a Solsona

Demà i diumenge, la Solsoterra omplirà la localitat d’expositors de bolets i altres productes d’estació amb unes 40 parades

2solsona

2solsona / Iakov Filimonov

1
Es llegeix en minuts
XAVI MORALEDA

Amb l’arribada de la tardor, la capital del Solsonès es tornarà a consagrar als productes més característics d’aquesta estació de l’any amb la quarta edició de la fira Solsoterra. Aquest cap de setmana el nucli antic de Solsona s’omplirà amb uns 40 expositors, amb una gran presència de bolets, amb professionals exclusivament de la comarca, i articles d’artesania local. A més, la cuina tradicional tindrà una gran importància en el certamen amb les Jornades Gastronòmiques de Tardor, que aquest any arribaran a la seva dinovena edició i s’organitzaran tastos elaborats amb productes autòctons alhora que es promouen hàbits sostenibles i saludables.

Aquest any Solsoterra mantindrà l’emplaçament de l’edició passada i les parades de productes ecològics i artesanals es desplegaran entre la plaça Major, els carrers del Castell i de Sant Miquel i la plaça de la Catedral.

La cervesa artesana també tindrà el seu espai en el certamen, en el marc del Solsbirra Fest. Fins a cinc cerveseries catalanes participaran en un concurs per determinar quina és la millor de totes elles, un veredicte que decidiran els assistents que siguin a la plaça de les Moreres per mitjà d’una votació. Aquest espai també serà escenari dels concerts musicals protagonitzats per Sinvisa Club, Nathaly Salim Duo, The Bcn Fireballs, Juego de Damas i Anna Trea.

La programació d’aquest diumenge inclourà també una sortida per buscar bolets mitjançant una ruta micològica que es portarà a terme a la finca Monegal. Els exemplars que es recullin seran exhibits en una exposició.

Notícies relacionades

Un dels trets més característics de la fira és l’àmplia varietat d’activitats destinades a tota mena de públics, incloent el familiar. Per aquesta raó, membres de l’associació d’artesans La Menestrala organitzaran diversos tallers manuals per als nens i nenes que ho desitgin.

Com a novetat, Solsoterra incorporarà alguns actes de la Setmana de l’Energia Sostenible, organitzats per l’Oficina Comarcal de Transició Energètica. De fet, avui mateix tindrà lloc un col·loqui sobre les comunitats energètiques que hi ha a la zona del Pirineu i per demà s’ha programat una taula rodona que tindrà com a tema central el desplegament de les energies renovables.

Temes:

Fires