On Catalunya

ECOLOGIA

Manresa, capital del futur sostenible

Aquest cap de setmana arriba el plat fort de la fira Ecoviure, un referent mediambiental que arriba a la seva edició número 25

ECOVIURE MANRESA

ECOVIURE MANRESA

1
Es llegeix en minuts
FRANCESC GALINDO

Arriba el moment de màxima efervescència d’Ecoviure, la fira de la sostenibilitat i el medi ambient que celebrarà la 25 edició amb múltiples activitats que acompanyaran un mercat ecològic i jornades professionals. La fira de productes ecològics es podrà visitar, tant dissabte com diumenge, al passeig Pere III de Manresa, amb una àmplia oferta d’alimentació, cosmètica, tèxtil, energies renovables i bioconstrucció.

Alguns dels expositors realitzaran tallers i demostracions dels seus productes, els quals estaran acompanyats per una zona lúdica on durant tot el dia es realitzaran diverses activitats familiars. En aquesta edició s’estrena una cúpula a la plaça de Neus Català i Pallejà on es faran espectacles i xerrades. Funcionarà de 10 del matí a 8 de la tarda.

Per celebrar el 25 aniversari s’ha organitzat per a demà un debat, de les 10.30 del matí a les 12 del migdia sobre el passat, present i futur de la fira i la sostenibilitat, en col·laboració amb el projecte EcoCiutat de diversos instituts de la comarca, així com altres activitats.

Diumenge destaca la programació de l’espectacle familiar Memòria d’Aigua, a càrrec de la companyia Albert Vinyes, de 17.30 a 18.30 hores a la cúpula situada davant de l’església de Crist Rei.

Durant tot el mes d’octubre es porten a terme diverses activitats relacionades amb el medi ambient, des d’exposicions fins a xerrades, passant per la projecció de pel·lícules. Una exposició divulgativa a l’interior dels cines Bages Centre forma part de la col·laboració amb el Festival Internacional de Cine Social–CLAM, que aquest any projectarà quatre pel·lícules de caràcter ambiental. La fira també compta amb jornades tècniques professionals, que giren entorn de quatre eixos: Agricultura ecològica, Aigua, Residus i Energia.

Notícies relacionades

Ecoviure va néixer el 1997 amb la intenció de servir de punt de trobada a les persones i professionals que, des de diferents àmbits, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del planeta.

La Comissió Organitzadora d’Ecoviure està formada per entitats, Administracions, empreses, professionals i consumidors dels diferents sectors implicats. Els criteris d’admissió asseguren que el que s’exposa en qualsevol dels seus àmbits està d’acord amb les finalitats d’Ecoviure.