On Catalunya

AGENDA DE BARCELONA

Noves propostes artístiques a Escena Poblenou 2024

El festival reivindica la memòria i l’humor crític, amb una forta presència de dones creadores i espectacles en espais emblemàtics del barri

Noves propostes artístiques a Escena Poblenou 2024

ELISENDA PONS

4
Es llegeix en minuts
TEXT Anna Tañà@mercatsBCNL’edició del 2023 de Mercat de Mercats, vista des de l’Hotel Iberostar.ON CATALUNYA PER A AJUNTAMENT DE BARCELONA

Des d’avui i fins diumenge, la plaça de Catalunya es convertirà en centre neuràlgic de la gastronomia local amb la 13a edició de la Fira Mercat de Mercats. Aquest esdeveniment, ja consolidat a l’agenda barcelonina, ofereix una experiència única per als amants de la cuina de proximitat. Aquest any, promet superar totes les expectatives amb una gran varietat d’activitats i sabors irresistibles.

Durant aquests tres dies es podran degustar productes frescos dels mercats de Barcelona, a través de parades d’alimentació, degustacions, activitats diverses i barbacoes a l’aire lliure on es cuinarà carn, peix i verdures. També hi haurà tapes gurmet preparades pels bars i restauradors locals, acompanyades d’una selecció de vins i cerveses del territori. A més a més, els visitants podran degustar productes del territori de la mà de Postres Masgrau, Formatges Montbrú i embotits de la Garrotxa.

'Mercat de Mercats' degustación de comida en la plaza Catalunya /

ELISENDA PONS

Mercat de Mercats també és una reivindicació del comerç local i de la sostenibilitat, destacant el paper fonamental dels mercats en la vida dels barris. Aquesta celebració vol donar un paper protagonista al producte fresc i a la sostenibilitat. A més de l’oferta culinària, hi haurà música en directe, tallers showcookings i activitats per disfrutar en família.

La fira estarà oberta de les 11 a 22 hores els dies 18 i 19, i fins a les 21 hores el diumenge 20. Sens dubte, es tracta d’una cita ineludible per als que vulguin disfrutar de la gastronomia local en un entorn festiu i pròxim. Més informació a la pàgina web barcelona.cat/mercatdemercats.

El Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou, que ja ha iniciat la seva 23a edició, està llest per inundar el barri amb propostes artístiques que fusionen memòria, humor crític i esperit positiu. Fins aquest diumenge, l’esdeveniment porta a l’escenari 24 propostes multidisciplinàries, des de teatre fins a circ i música que destaquen pel seu caràcter reivindicatiu i provocador.

Aquest any, el festival es reforça en les seves quatre línies clau: programació, suport a la creació, comunitat i formació per a professionals. Escena Poblenou no només aposta per nous talents emergents, sinó que també convida figures ja consolidades a compartir escenari en un entorn de proximitat i obertura al barri.

Una de les grans novetats d’aquesta edició és la col·laboració amb noves entitats del Poblenou, que amplia la seva xarxa comunitària. A més a més, la formació professional es reforça amb tallers intensius dirigits a artistes. Els esdeveniments tindran lloc tant en espais interiors emblemàtics com la Sala Beckett i el Centre Cívic Can Felipa, com a l’aire lliure, amb escenaris a la rambla del Poblenou i la plaça Josep Maria Huertas Claveria.

Compromís amb la igualtat de gènere

El compromís amb la igualtat de gènere es reafirma en aquesta edició, amb un 70% dels espectacles creats per dones o equips majoritàriament femenins. Amb 12 espectacles de teatre i escena híbrida, 5 de circ i clown, i 2 propostes musicals, el festival continua sent un espai d’innovació i crítica social. A més, la plaça Josep Maria Huertas Claveria es convertirà en un lloc de reflexió, on el públic podrà compartir pensaments abans i després dels espectacles. Tota la informació es pot trobar a la pàgina web escenapoblenou.com.

Patis oberts

El programa Patis Escolars Oberts permet la utilització de patis d’escoles públiques fora de l’horari lectiu, fomentant el joc i l’esport en un espai segur. Està dirigit tant a nens i nenes i adolescents com a famílies, i opera els caps de setmana i durant les vacances escolars als centres educatius de la ciutat. Aquesta iniciativa promou la cohesió social i la convivència. Es pot trobar més informació a la pàgina web barcelona.cat/educacio.

Cine per al futur

L’Institut de Cultura de Barcelona presenta una nova edició del cicle Pantalla BDC, fins al 29 de març, amb 160 projeccions en 23 centres cívics de la ciutat. Sota el lema Imaginant futurs, s’exploren qüestions com el progrés social, l’emergència climàtica o la intel·ligència artificial. El cicle inclou el Petit Cineclub, amb sis pel·lícules familiars. Tota la programació es pot consultar a barcelona.cat/districtecultural.

Regata Cultural

Aquest diumenge, a les 20 hores, el tenor Josep Carreras i la bailaora Sara Baras oferiran un espectacle únic que combinarà òpera i flamenc al passeig de Gràcia, entre els carrers València i Rosselló. Aquest esdeveniment gratuït i d’accés lliure tancarà la Regata Cultural i commemorarà el bicentenari del passeig de Gràcia. Tota la informació és a la pàgina web barcelona.cat/regatacultural.

Festa del dibuix

Notícies relacionades

Aquest cap de setmana se celebra la Festa ciutadana del dibuix, en què els amants de l’art podran disfrutar de tallers creatius dirigits per reconeguts il·lustradors. Els participants tindran l’opció d’explorar temes com l’humor, futurs possibles, bèsties medievals i postals de viatge. A més a més, dissabte hi haurà activitats nocturnes per a adults. Més informació a barcelona.cat/barcelonadibuixa.

www.barcelona.cat

Temes:

Barcelona