On Catalunya

PROPOSTES QUE ACUMULEN ‘LIKES’

Sis grans plans per menjar, saltar veure expos immersives

Les visites i’ likes’ que tenen pugen més ràpid que el preu del lloguer. Que si TikTok, que si Reels, que si Pinterest… Un vídeo aquí et garanteix més ‘m’agrada’ que anar blindat amb l’exèrcit digital de ‘bots’ de Vox. Barcelona i la seva àrea d’influència vessa de plans estrella que arrasen en xarxes socials.

‘Mundo Pixar’, al centre comercial Westfield La Maquinista, s’erigeix en la gran mostra del moment

Niños interactuando con una instalación del Balloon Museum

Niños interactuando con una instalación del Balloon Museum / Balloon Museum

6
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

1. GALETES LOTUS

Els dolços més virals

¿Saps la típica galeta que se serveix al costat del cafè, la galeta Lotus? Doncs és l’últim fenomen viral. Tant Instagram com TikTok l’han consagrat com el dolç del moment. Segons prediquen els seus fans, la seva genialitat recau en la simplicitat. El seu sabor és característic, però no aclapara, i a sobre serveix per a tot. Literalment, per a tot. N’hi ha que les fiquen ja en hamburgueses.

La llista de menjars virals que porten Lotus és llarguíssima. Alguns dels més sonats són JonCake (Assaonadors, 29, i Gelabert, 42), mestres pastissers del pastís de formatge, que en tenen una amb gust de Lotus. També les trobaràs dins de les crumble cookies –un altre fenomen viral–, aquestes galetes americanes que van farcides de diferents sabors, incloses les Lotus. Una metagaleta. Les trobaràs a Crumbles (Fonollar, 14) i Baked by Alba (Ignasi Iglesias, 24, Badalona). Finalment, també tens Lotus a les burguers. Una barreja de sabors salats i dolços disponible a La Sagrada (Sant Carles, 11).

'Cookie' hecha con las galletas Lotus (que también están de moda ahora). /

Baked by Alba

2. GIMNASOS AMB VISTES

Suant amb l’‘skyline’

Ho diuen els influencers des que Instagram encara utilitzava el filtre València. No importa que en aquest selfie surtis més suat que Carmen Borrego al pujar unes escales, si poses un skyline de fons, fins i tot la teva foto més mediocre es converteix en un èxit. Per això, no és estrany que tanta gent estigui parlant de Vall Parc (Arrabassada, 107). Aquí es fa esport amb vistes.

A Instagram tenen Reels que superen les 50.000 visites presumint dels seus atractius: 19 pistes de pàdel exterior i 9 pistes de tennis enmig de la vegetació, 200 metres quadrats de gimnàs i bar, terrassa i piscina amb vistes. Un gimnàs a l’altura de les expectatives.

No és l’únic club que té ànima de mirador. Dues recomanacions més, igual d’instagramejables. Primer, el Bonasport (Vista Bella, 11), situat en un carrer el nom del qual no enganya. Als peus del Tibidabo, en aquest club pots des de jugar a tennis fins a fer spinning amb Barcelona als teus peus. També estan les sessions de ioga de Frizzant (Gran Via de els Corts Catalans, 692), en les quals fan la salutació al sol el més a prop possible de l’astre: en terrats d’edificis mítics de la ciutat (com la Casa de les Punxes o el Mandarin Oriental).

Pistas de tenis y pádel de Vall Parc. /

@vallparc

3. HIJUMP PARK SABADELL

Salts virals

Ni mig any porta obert i les reproduccions dels seus Reels ja compten amb cinc zeros. És HiJump Park Sabadell (rambla d’Ibèria, 46, Sabadell), un èxit en xarxes i la nova meca dels fanàtics dels salts, un dels esports d’adrenalina més virals en xarxes socials. La seva principal atracció són els tobogans amb trineu: grans rampes per les quals llisques muntat en un dònut gegant. De fet, asseguren, és el parc amb els tobogans més grans de Catalunya (amb més de cinc metres d’altura). El local compta amb 1.500 metres quadrats, amb tota mena d’atraccions per als amants dels salts i l’altura, inclosa la –també viral– paret de Spiderman, on, gràcies a un vestit especial, et pots anar enganxant com si fossis Flubber.

¿T’agafa lluny Sabadell? Hi ha jumping club en tota l’àrea metropolitana. A Barcelona, The Indoor Jumping Club (Perú, 230) i Jumping Extreme (avinguda Meridiana, 530), a Cornellà de Llobregat, JumpYard (Sant Ferran, 4) i Sapakara Fun Parcs (Silici, 9), a Gavà, el Costajump Barcelona (Girona, 21), a Badalona, el Flydom (centre comercial Màgic, Concòrdia, 1) i el Boting Jumping Park (Ramon Martí Alsina, 12-14), que també compta amb una seu a Terrassa (Giralt i Serrà, 10).

HiJump Park Sabadell /

AC

4. HARRY POTTER A BARCELONA

Ruta màgica

Si el teu horòscop et diu que en les pròximes setmanes es poden complir tots els teus somnis com per art de màgia, compte, potser té raó. L’únic que has de fer és passejar-te per la ruta màgica de Harry Potter a Barcelona

Aquest divendres tens cita amb Callejón Barcelonon (avinguda Francesc Cambó, 15), que obrirà les portes per primera vegada. És una nova botiga totalment dedicada a marxandatge de Harry Potter. És la nova proposta de Reino de Juguetes, també responsables de Carreró Maldagó (Galeries Maldà, Portaferrissa, 22), la primera botiga d’Espanya dedicada exclusivament a Harry Potter. Ah, i apunta també al teu calendari que aquest diumenge, 20 d’octubre, organitzen a Callejón Barcelonon un meet and greet amb Josh Herdman, l’actor que va fer de Gregory Goyle, enemic de Harry.

I com que els mags també reposen energies, fes-te un brunch a Diagon Alley (travessia de Sant Antoni, 11). Aquest local de brunches, que va obrir al setembre, està ple de màgia i de vídeos virals. Des de que va obrir ha congregat centenars de fans de l’univers de J. K. Rowling, atrets per la seva decoració a l’estil Hogwarts i la seva carta plena de picades d’ullet a les pel·lis. El mateix amb Mandràgora Màgica (Àngel Guimerà, 5, Sabadell), un bar amb copes inspirades en l’univers Harry Potter, inclòs una aterridora rèplica de la Poció de la Desesperació de la qual va beure Dumbledore. A Last Minute Cornellà (Catalans, 14) entres per un armari i vas a parar a un castell màgic. Aquest escape room amb varetes li ha posat els cabells de punta fins i tot a un parell d’actors de la saga de Harry Potter.

Imagen promocional de Callejón Barcelonon. /

Reino de Juguetes

5. RESTAURANT 26KG

‘Must’ del veganisme

Acaba d’obrir una joieta gastro per a influencers vegans, el Restaurant 26kg (Sancho de Ávila, 175). Es va estrenar aquest estiu per omplir un buit en el mercat: és el primer ristorante de pasta fresca vegana de Barcelona. Aquí tenen des de raviolis fins a nyoqui plant-based, amb ingredients naturals, sense patiment natural, i que, a més, colen. És l’última inauguració del grup Beleavers, encarregats d’altres punts de peregrinació veggie al Poblenou: BluBar (rambla del Poblenou, 11), Vrutal (rambla del Poblenou, 16) i Desorient (Ramón Turró, 209). Cada un d’aquests temples vegans està dedicat a diferents tipus de cuina –respectivament, tapes, hamburgueses i menjar oriental– i sí, tots igual d’instagrameables

Pasta vegana con pesto de 26kg. /

@26kg_pastafresca

6. DIVERSES EXPOSICIONS IMMERSIVES

Imant cultural de ‘likes’

El feed d’un influencer no està complet fins que ha trepitjat l’exposició immersiva del moment. Càmera en mà, passegen per les escultures mappings, escenaris i tecnologia que les conformen, amb la mateixa fascinació que Lara Croft endinsant-se en una tomba maia. Ara de la que tots parlen i en la qual has de deixar-te veure, sí o sí, és Mundo Pixar, al centre comercial Westfield La Maquinista (Potosí, 2).

Empieza la exposición Pixar en el Centro Comercial Westfield La Maquinista de Barcelona /

VICTORIA ROVIRA
Notícies relacionades

No és l’única exposició immersiva que atrau els influencers com si fossin arnes en una llanterna de càmping. L’epicentre de l’art immersiu a Barcelona és el Centre d’Arts Digitals Ideal (Doctor Trueta, 196-198), que ara està submergit en el seu viatge immersiu i tecnològic a l’univers de Jules Verne.

Dues recomanacions més que triomfen a TikTok són el Balloon Museum (Palau Victoria Eugenia, Carles Buïgas, 7), sí, la mateixa exposició plena d’inflables on va tenir una cita la protagonista de la sèrie Emily in Paris, i el Dalí Challenge: no saps res de mi (Reial Cercle Artístic, Arcs, 5), un viatge a través de 60 obres de Dalí digitalitzades amb què s’interactua a través de realitat virtual, mapatge i realitat augmentada.

Temes:

Exposicions