On Catalunya

AGENDA DE BARCELONA

Castanyada, entre tradició i modernitat

A partir d’avui, els diferents barris de la ciutat ofereixen activitats per a tots els públics, des de correfocs, tallers per elaborar panellets i castanyades fins a túnels del terror, per sintonitzar també amb l’essència de Halloween

Els veïns poden disfrutar de propostes clàssiques com la nit d’ànimes o modernes, com un ‘escape room’

George Kaplan (@issajoe) comenta: Bon dia Catalunya, feliç dia de Tots Sants.

George Kaplan (@issajoe) comenta: Bon dia Catalunya, feliç dia de Tots Sants.

4
Es llegeix en minuts
TEXT Anna TanyàON CATALUNYA PER A AJUNTAMENT DE BARCELONA

Barcelona es prepara per a una de les seves celebracions més estimades: la Castanyada. Aquesta festivitat, que barreja la tradició de menjar castanyes, moniatos i panellets amb elements moderns com disfresses de Halloween i túnels del terror es converteix cada any en una ocasió especial per reunir veïns i famílies. Des d’avui, la ciutat oferirà una gran agenda d’esdeveniments per a totes les edats.

Els barris s’uneixen a la festivitat

A Ciutat Vella, el 30 d’octubre, el Pou de la Figuera acollirà una Castanyada infantil de 17 a 19.30 hores, així com l’escape room La resurrecció d’Alòs a l’Espai Jove Palau Alòs. El 31 d’octubre, la plaça de Sant Just celebrarà una castanyada familiar. També hi haurà un correfoc infantil al passeig del Born i un altre per a adults a la plaça Comercial. A la Barceloneta, la plaça del Poeta Boscà s’omplirà de tradició a partir de les 17.30 hores.

Les Corts tampoc es queda enrere. Avui, la Ludoteca La Tardor presentarà Contes de tardor, a les 18.00 hores. El 30 d’octubre, el Casal de Gent Gran de Sant Ramon oferirà havaneres amb els Taurons de Raval a les 17.00 hores, mentre que la Biblioteca Montserrat Abelló acollirà Les rondalles de la Castanyera a les 17.30 h. Per als amants de les històries de por, el Centre Cívic Joan Oliver presentarà el llibre Contes de por.

A Gràcia, el 30 d’octubre, la plaça Laguna Lanao n’acollirà una castanyada de 17.00 a 19.00 hores, acompanyada del Concurs de Castanyeres al Casal Infantil del Coll. El 31 d’octubre, el Casal de Joves del Coll celebrarà la Nit d’Ànimes, mentre que l’esdeveniment Toca-Toca Fastigós al Casal Infantil del Coll posarà a prova els més valents.

Per la seva banda, Nou Barris celebrarà avui la seva tradicional Nit d’Ànimes a la plaça de Sóller i al Casal de Barri La Cosa Nostra. També el Ha Ha Halloween al Centre Ton i Guida, a les 18.00 hores. El 31 d’octubre, la Festa de la Castanyada serà el centre d’atenció a la plaça de Can Basté i el Passatge del terror al Casal de Barri Torre Baró.

Horta-Guinardó viurà la Castayada aquesta tarda, a la Teixonera a les 17.30 hores i al Carmel, a les 16.00 hores. El 28 d’octubre, el Casal de Gent Gran Baix Guinardó organitzarà un ball de disfresses de terror i l’endemà impartirà el taller Fem panellets.

L’Eixample s’unirà a la festivitat amb una castanyada familiar. Demà, la plaça del Fort Pienc acollirà Celebrem la Castanyada, de 16.00 a 19.00 hores, i el 31 d’octubre, l’Escola MDP Bailèn serà escenari de Celebra la Castanyada amb Coreixample, un esdeveniment que es prolongarà durant tot el dia.

La combinació perfecta

Sant Andreu s’afegirà a la celebració amb l’esdeveniment Castaween, a la Torre de la Sagrera a les 17.30 hores, una combinació de la Castanyada i Halloween. El 28 d’octubre, els veïns podran disfrutar d’un taller de decoració de galetes a les 17.15 hores, a més d’altres activitats temàtiques.

A Sant Martí, la Nit d’Ànimes se celebra avui a la Ludoteca Ca L’Arnó a les 17.30 hores. Demà, el Trenet de Halloween recorrerà el barri de 17.00 a 21.00 hores, i el 30 d’octubre, la plaça de la Palmera acollirà la Castanyada i Halloween, de 17.30 a 22 hores, fusionant les dues festivitats.

Sarrià-Sant Gervasi celebra també Castanyada i Halloween. Avui, es prepararan panellets a les 18.00 hores al Centre Cívic Vil·la Urània. Demà, hi haurà un taller de maquillatge a Vil·la Florida i una festa a Can Rectoret. El 29 d’octubre, la Castanyada se celebrarà al Casal de Gent Gran Sant Ildefons i, el 31 d’octubre, hi haurà un Spoonky Fest al Centre Cívic Sarrià.

Finalment, a Sants-Montjuïc, la Festa de la Castanyada començarà aquesta tarda als Jardins de Can Ferrero. El 31 d’octubre, la Comissió de Festes de Sagunt celebrarà una castanyada a les 19.00 hores, mentre que l’Espai La Clau oferirà un Túnel del Terror de 17 a 20 hores per completar una jornada plena d’emoció.

La programació completa es pot consultar a la pàgina barcelona.cat/castanyada i a les webs de cadascun dels districtes.

Nou Barris està de celebració

Diumenge se celebrarà la 55a edició de l’Aplec de la Sardana de les Roquetes. Hi haurà actuacions de cobles i altres activitats per als assistents. A més, Nou Barris commemorarà els seus 40 anys d’història amb actes relacionats amb la transformació d’aquest districte. Més informació a barcelona.cat/noubarris.

Festa de tardor a la Sagrada Família

Notícies relacionades

Aquest cap de setmana, el Poblet, origen del barri de la Sagrada Família, viu la seva festa de tardor amb tallers infantils, concerts, gegants, havanes i correfocs. Comença avui amb una ruta de consum responsable i comptarà amb la 37a Milla Sagrada Familia, diumenge. Tota la programació a barcelona.cat/eixample.

Activitats a Sant Martí

El Besòs i el Maresme celebra demà la Mostra d’Entitats i Serveis. Una proposta que promou les activitats lúdiques per fomentar la cohesió social i enfortir els llaços entre veïns. A més, el cicle de passejos Sant Martí, barri a barri passarà pel Clot ferroviari. Més informació a barcelona.cat/santmarti.