On Catalunya

Els bols de fideus japonesos més instagramejables

El ramen està tan de moda que n’hi ha que se’l mengen fins i tot a l’agost, encara que el moment perfecte per fer-ho és ara. Al Budda i Kasa Hanaka el couen amb molta entitat

Ramen del Budda.

Ramen del Budda. / O.B.

1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

El ramen està tan de moda que la gent és capaç d’omplir els locals més hot en plena canícula d’agost. Malgrat això, a ningú se li escapa que aquests bols de fideus japonesos et donen més alegries quan refresca. Vaja, que és el seu moment.

Notícies relacionades

Al carrer Enric Granados ha aparegut un nou espai dedicat al ramen, i m’hi fixo perquè dos dels seus socis són els pares del magnífic restaurant Taberna Kamikaze. Al Budda (Enric Granados, 26) es torna a manifestar la seva passió per la cuina mediterrània i japonesa, una fusió que es practica de manera casual a la diminuta cuina del restaurant, el centre d’operacions del cuiner Adrià Joya. La fusió de cuina local i japonesa es porta fins a l’extrem als entrants. El bol de ramen de caldo de porc s’evapora en cinc minuts. El líquid és de molta qualitat i és prenyat de sabor. Els trossos de cansalada estan al punt perfecte i, ben remullats, són un festival. Els vegetals, al seu punt, també. Els fideus volen. A la carta veig que hi ha ramen amb brou de pollastre, ramen vegetarià.

En una localització inusual, el centre cívic Vil·la Urània, també s’hi couen fideus japonesos de molta entitat. El Kasa Hanaka (Saragossa, 29) ja ha incorporat a la seva carta un nou bol de fideus udon per a la tardor. Porta carbassa i moniato rostits amb miso, bolets xiitake caramel·litzats en soja, ou marinat i altres floretes. Ah, i els fideus gruixuts de la casa, tan apetitosos i melosos que et fan massatges al cervell.

Temes:

Festival Moda