On Catalunya

CINE

El festival Clam abaixa la persiana diumenge

Demà tindrà lloc la cerimònia de lliurament dels premis d’aquest festival que se celebra entre Manresa i Navarcles i que ja ha fet 20 edicions

FESTIVAL CLAM

FESTIVAL CLAM

1
Es llegeix en minuts
TONI MATA I RIU

El Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, conegut com a Clam i convertit al llarg de 20 anys en un dels referents del sector a escala nacional, arriba aquest cap de setmana a la conclusió amb la projecció d’un bon nombre de títols de gran interès i altres activitats relacionades amb el setè art. El certamen va començar divendres passat i se celebra entre Manresa i Navarcles sota l’organització dels ajuntaments d’aquestes dues localitats del Bages, l’Associació Clam Societat i Cinema, la Fundació Ibada i CineClub Manresa.

En la jornada d’avui tindrà lloc l’entrega d’un dels premis d’honor del Clam al crític i divulgador Àlex Gorina (Barcelona, 1952), un dels periodistes cinematogràfiques més importants del país que recentment va deixar l’emissió del programa La finestra indiscreta, en antena durant dècades. L’organització del Clam atorgarà el guardó a Gorina per la capacitat comunicativa i el vast coneixement del món del cine. L’acte de reconeixement tindrà lloc a les sis de la tarda al complex multicines Bages Centre; una hora i mitja abans, Gorina oferirà una classe magistral mitjançant una entrevista que conduirà Mariona Borrull, periodista de Fotogramas i Gara.

Notícies relacionades

Seguint amb els premis d’honor, una altra de les distincions recaurà diumenge (18.00), durant una trobada oberta al públic que tindrà lloc al Teatre-Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles, en la productora Isona Passola, que va ser presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català. A continuació hi haurà la cerimònia de cloenda del festival, que el dia abans viurà l’acte de concessió dels premis de l’edició d’aquest any. A partir de les nou del vespre, al Bages Centre, se sabran les produccions guanyadores del festival.

Entre les pel·lícules que s’emetran aquest cap de setmana hi ha Skeleton’s serious kids, en què es compta amb Ander Mirambell, un pilot de skeleton que ha participat en quatre Jocs Olímpics i que treballa per consolidar un grup de joves esportistes en una disciplina per a la pràctica de la qual no hi ha instal·lacions a Espanya. També destaca la projecció de Los pequeños amores, de Celia Rico, que es va rodar parcialment al parc del llac de Navarcles, i Days of heaven, en una còpia en 4K de la pel·lícula de Terrence Malick, el director de fotografia de la qual va ser Néstor Almendros.