On Catalunya
CITA AL RECINTE FIRAL DE MONTJUÏC, del 4 al 6 de novembre
Gastronomic Forum Barcelona explora els nous horitzons de la restauració
El saló promou les oportunitats de negoci del sector gastronòmic, alhora que reflexiona sobre el futur de la mà de xefs consolidats i emergents
gastronomic forum barcelona
Gastronomic Forum Barcelona (GFB) celebra la seva pròxima edició del 4 al 6 de novembre al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona amb un doble objectiu: generar negoci amb la presència de més de 350 empreses del món de la gastronomia, l’hostaleria i el foodservice i, alhora, analitzar el futur de la restauració amb xefs consolidats i emergents. Acció i reflexió, la fórmula d’un saló que s’ha convertit ja en tota una referència per als professionals del sector.
El lema escollit per a aquesta edició és Repensem la restauració i s’estructura en diferents eixos: el canvi generacional que representen els cuiners nascuts en els anys 90, el poder transformador de la cuina i la cuina catalana, precisament a uns mesos que Catalunya s’estreni com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
En el primer àmbit de reflexió, el de les noves generacions que ja estan a començant a agafar els comandaments a les cuines, s’exposaran noves maneres de pensar i de fer per part de noms que comencen a despuntar i que, en alguns casos, ja han rebut una Estrella Michelin. Així, GFB Gastronomic Forum Barcelona posarà el focus en les noves generacions que tenen menys de 35 anys. Amb una ponència magistral i shocooking, el saló permetrà conèixer de primera mà xefs com Brais Pichel, Carlos Casillas, Iris Jordan, Lluc Crusellas, Rita Llanes i Manu Lachica. També pujaran a l’escenari els continuadors de sagues il·lustres, com els Roca, els Puigdevall o els Pérez.
Cuina en directe
La visió d’aquests nous xefs se sumarà així a l’experiència dels ja consagrats per a repensar la restauració a través de classes magistrals, sessions temàtiques i presentacions que, durant els dies del saló i en diversos espais del Palau 8 acostaran les noves tendències i debatran sobre els grans reptes de futur.
Un altre dels grans eixos temàtics del saló serà La cuina catalana, i comptarà amb noms fonamentals en el panorama gastronòmic com són Oriol Castro i Eduard Xatruch de Disfrutar, que obriran l’esdeveniment amb la presentació dels nous plats de la temporada. Eduard Xatruch participarà també en un diàleg amb Maria Nicolau, Carme Ruscalleda, i Jordi Vilà, on parlaran sobre el present i el futur de la cuina catalana. Així mateix, vuit xefs participaran en un taller en el qual cuinaran el seu plat més representatiu de la cuina catalana contemporània.
Finalment, per analitzar El poder transformador de la cuina el saló presentarà propostes de caire disruptiu, amb models gastronòmics que es basen en la inclusió social, com el que exposaran José Polo i Toño Pérez, de la Fundació Atrio. Per la seva part, Andrés Torres i Sara Pérez (Casa Nova), explicaran la seva experiència professional en diversos conflictes bèl·lics. La gastronomia internacional serà un altre dels plats forts i explicarà amb Adejoké Bakaré, la primera dona negra al Regne Unit i la segona arreu del món que va aconseguir una Estrella Michelin amb el seu restaurant Chisuru; amb el turc Osman Sezener (OD Urla); i amb Kwang Uh i Mina Park (Baroo), referents dels fermentats coreans.
Expositors de referència
En l’àmbit de negoci, el saló explica de nou amb la participació de firmes de referència com Damm, BonÀrea, Cuinats Jotri, Makro, Alaska Seafood, Cárnia, Collverd, Triticum, Natureco, Vinyals Gourmet o Unox. Al costat d’elles, acudiran nous expositors com Bidfood, Grup Borras o Cominport. Així mateix, acollirà també petits productors agroalimentaris de Catalunya i altres territoris del país. La majoria participaran de la mà d’institucions com per exemple Prodeca i les Diputacions de Barcelona, Girona i Lleida, que impulsen el Rebost de Catalunya.
Com a novetat, hi haurà per primera vegada expositors del sector de la pizza i també ponències d’especialistes com Francesco Martucci (Masanielli), Riccardo i Vittorio Figurato (Fratelli Figurato) i Jorge Sastre, de la Sartoria Panatieri de Barcelona.
Premis a l’excel·lència
Notícies relacionadesAixí mateix, diversos col·lectius entregaran premis per reconèixer l’excel·lència. Entre d’altres, el saló acollirà per primera vegada el Campionat d’Espanya Pizza per Pasión, que busca la millor pizza clàssica d’Espanya, així com fomentar l’ofici i promoure la qualitat. El Gremi de Flequers de la província de Barcelona també busca el millor forner amb The Baker, mentre que l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona convoca el premi al Millor Panettone Artesà d’Espanya, en dues categories: clàssic i de xocolata.
En definitiva, una nova ocasió per comprovar que Gastronomic Forum Barcelona és un saló únic gràcies que combina amb mestria tres ingredients: exposició, reflexió i activitats culinàries. "És el que molts visitants defineixen com el esperit Forum, un ambient inigualable de negoci i ganes de disfrutar de noves experiències", acaba Josep Alcaraz, director del saló.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia
- Trapero aposta per un increment dels Mossos per rebaixar el crim