On Catalunya
MENÚS PER A UN
Sis restaurants de Barcelona on menjar sol
Si t’agrada la soledat i t’és igual que la gent t’entengui o no, en aquests llocs de la gran ciutat en tindràs prou amb tu mateix per menjar bé i tranquil.
Menjar sol en un restaurant és un dels plaers més grans. Demanes el que et dona la gana, no has de compartir res, no s’han d’omplir silencis incòmodes, estàs concentrat en el que menges... Aquí van sis propostes.
MITGES RACIONS
El pincho más adictivo de Colmado Wilmot. /
Colmado Wilmot (Calvet, 28) et vol abraçar. A la seva carta hi trobaràs una notable varietat de plats que poden consumir-se en mitges racions. Amanida, fricandó, mandonguilles, tripes amb cap i pota, esqueixada, la cuina tradicional que ha popularitzat aquest negoci, ajustada al dipòsit i a la butxaca d’aquells a qui ens agrada menjar en soledat.
CARN PER A UN
Una pieza de carne del restaurante Solomillo. /
Disfrutar d’una carn de qualitat en solitari no és una empresa fàcil. Mitjanes, T-bones, costellams XXL... Pocs restaurants compten amb peces individuals. Afortunadament, al temple carni Solomillo (Mallorca, 251) hi ha una fórmula perfecta per a solitaris. Perquè no només pots triar la raça de l’animal, també pots demanar la carn a pes. I el mínim són 125 grams, ració perfecta per menjar sol.
TAULES COMPARTIDES
Una larga mesa comunal preside la sala de Parking Pita. /
Les taules comunitàries són una trinxera molt interessant per a comensals solitaris. Tot i que estàs sol, et sents acompanyat. A Parking Pita (passeig de Sant Joan, 56) les delicioses pites d’autor marca de la casa es mengen en taules llargues i obertes. Grups i parelles conviuen amb llops solitaris en perfecta harmonia.
SARDINES FARCIDES
Alexis Peñalver del Hermós Bar de Peix /
Els mercats també són espais que premien la soledat del menjador de fons. No són poques les vegades que m’he deixat caure sol a la barra d’Hermós Bar de Peix (plaça de la Llibertat, 27), al mercat de la Llibertat. Òbviament, el peix i el marisc fresc són les claus d’aquesta barra de barri. Les sardines farcides de picada són la bomba.
BARRA CLÀSSICA
EL VASO DE ORO Gabriel Fort hijo, cuarta generación, con su propia cerveza. /
I per a bombes, la Barceloneta. Al Vaso d’Or (Balboa, 6)hi trobaràs una altra barra que rep amb les aixetes obertes pelegrins solitaris. A aquest clàssic hi arribes sol, però te’n vas amb molts amics. La russa amb pa torrat, el filet amb foie, les esveltes cerveses de la casa i els cambrers uniformats són la millor companyia imaginable.
Notícies relacionadesPLATILLOS AMB AIRES JAPONESOS
Adelf Morales corta atún tras la barra de Topik. /
Finalment, si et ve de gust una cosa més sofisticada, el restaurant Topik (València, 199) ha renovat la seva estètica i ha donat protagonisme a la barra, una plataforma ondulant, amable amb els que sopem sols. Si necessites que et cuidin, deixa que el xef Adelf Morales et canti una cançó de bressol amb els seus platillos de cuina mediterrània amb aires japonesos.