On Catalunya
Bages
Mercat amb gust de vi i aroma de Nadal
El celler Abadal, de la DO Pla de Bages, celebra el cap de setmana vinent la seva anual trobada de maridatge, artesania, tastos i gastronomia

Abadal Wine Experience
El còctel nadalenc d’Abadal s’assaboreix i s’experimenta. Al seu celler d’Horta d’Avinyó (Bages) el vi es barreja amb experiències gastronòmiques i de compra d’exquisits productes alimentaris o ornaments de decoració nadalenca. El nom de l’esdeveniment és Abadal Wine Experience & Christmas Market i el dia de celebració, el dissabte 23 de novembre, amb una selecció d’experiències de tast i tres àpats gastronòmics de primer nivell . Els visitants també trobaran l’habitual zona de mercat, un espai gastronòmic amb food trucks concerts (i una sessió nocturna de dj, que és novetat), visites al celler i activitats infantils.
El visitant no s’hauria de perdre la barra de vins de col·lecció, on podrà assaborir, entre altres, l’Abadal 3.9 d’anys anteriors. Aquest vi negre va marcar un abans i un després de la DO Pla de Bages. En un dels actes, al Sopar Gastronòmic, es podran degustar també alguns anys especials de l’Abadal 3.9 Vi de Finca. Durant l’esdeveniment, les diferents naus del celler es disposen deixant una plaça lliure en el centre, on es col·loquen les parades del mercat. I en les edificacions destinades a celler o ja previstes per als tastos i l’enoturisme es porten a terme els maridatges.
Tretze experiències
Notícies relacionadesAmb el vi i la gastronomia com a eix principal de la jornada, el celler ha programat 13 experiències de tast. Al matí en destaquen algunes, com el maridatge de tapes quatre estacions, les textures de caviar, o el maridatge de proximitat i de temporada. A la tarda, l’art de la pizza contemporània, formatges catalans artesanals i de pastor i harmonies de pernil i vi, entre d’altres. Aquesta vuitena edició coincideix amb la inauguració d’un nou espai de tast, la sala Museu, que se suma als actuals espais enoturístics del celler i que acollirà algunes de les experiències de la jornada.
Al migdia i a la nit s’han programat tres àpats de primer nivell: Dinar gastronòmic de cuina francesa amb el xef Michel Garnier, amb una proposta de cuina francesa refinada i respectuosa amb el producte de qualitat; Dinar gastronòmic: cuina d’alçada amb Cal Marquès, amb un maridatge guiat per la sommelier de Berga Sílvia Culell, i com a tancament, Sopar gastronòmic: Festival Abadal amb Can Fortuny, de la mà del restaurant Can Fortuny i Miquel Palau, l’enòleg del celler.
- Barcelonejant Així és el jardí viral de Barcelona amb més de 200.000 flors
- Districte de Ciutat Vella El tràfic de fàrmacs per crear la ‘droga dels pobres’ s’expandeix a la zona més vulnerable de Barcelona
- A les 40 setmanes L’alcalde de Girona Lluc Salellas anuncia la mort del seu fill no nat «de manera inesperada»
- La lliga de campions Adeu, Champions; ‘ciao’, Ancelotti
- Metro de Barcelona Adjudicades per 48 milions les obres de les estacions de Manuel Girona i Campus Nord de l’L9
- Salut Aquestes són les conseqüències d'utilitzar la mateixa roba interior dos dies seguits
- Com evitar les trucades ‘spam’ Ni respondre ni bloquejar el número: això és el que has de fer per acabar amb les trucades ‘spam’ per sempre
- Desembarcament Els avantatges i els perills de portar l’esperit de ‘Sálvame’ a TVE: «Són personatges televisius difícils de domar»
- Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
- EUA ¿Caos o mètode? L’Acord de Mar-a-Lago, el pla que donaria un sentit a la guerra comercial de Trump