On Catalunya

Bages

Mercat amb gust de vi i aroma de Nadal

El celler Abadal, de la DO Pla de Bages, celebra el cap de setmana vinent la seva anual trobada de maridatge, artesania, tastos i gastronomia

Abadal Wine Experience

Abadal Wine Experience

1
Es llegeix en minuts
ENRIC BADIA

El còctel nadalenc d’Abadal s’assaboreix i s’experimenta. Al seu celler d’Horta d’Avinyó (Bages) el vi es barreja amb experiències gastronòmiques i de compra d’exquisits productes alimentaris o ornaments de decoració nadalenca. El nom de l’esdeveniment és Abadal Wine Experience & Christmas Market i el dia de celebració, el dissabte 23 de novembre, amb una selecció d’experiències de tast i tres àpats gastronòmics de primer nivell . Els visitants també trobaran l’habitual zona de mercat, un espai gastronòmic amb food trucks concerts (i una sessió nocturna de dj, que és novetat), visites al celler i activitats infantils.

El visitant no s’hauria de perdre la barra de vins de col·lecció, on podrà assaborir, entre altres, l’Abadal 3.9 d’anys anteriors. Aquest vi negre va marcar un abans i un després de la DO Pla de Bages. En un dels actes, al Sopar Gastronòmic, es podran degustar també alguns anys especials de l’Abadal 3.9 Vi de Finca. Durant l’esdeveniment, les diferents naus del celler es disposen deixant una plaça lliure en el centre, on es col·loquen les parades del mercat. I en les edificacions destinades a celler o ja previstes per als tastos i l’enoturisme es porten a terme els maridatges.

Tretze experiències

Notícies relacionades

Amb el vi i la gastronomia com a eix principal de la jornada, el celler ha programat 13 experiències de tast. Al matí en destaquen algunes, com el maridatge de tapes quatre estacions, les textures de caviar, o el maridatge de proximitat i de temporada. A la tarda, l’art de la pizza contemporània, formatges catalans artesanals i de pastor i harmonies de pernil i vi, entre d’altres. Aquesta vuitena edició coincideix amb la inauguració d’un nou espai de tast, la sala Museu, que se suma als actuals espais enoturístics del celler i que acollirà algunes de les experiències de la jornada.

Al migdia i a la nit s’han programat tres àpats de primer nivell: Dinar gastronòmic de cuina francesa amb el xef Michel Garnier, amb una proposta de cuina francesa refinada i respectuosa amb el producte de qualitat; Dinar gastronòmic: cuina d’alçada amb Cal Marquès, amb un maridatge guiat per la sommelier de Berga Sílvia Culell, i com a tancament, Sopar gastronòmic: Festival Abadal amb Can Fortuny, de la mà del restaurant Can Fortuny i Miquel Palau, l’enòleg del celler.

Temes:

Festival Berga