On Catalunya
Visita patrimonial a la selva
Montsoriu, mil anys d'història
Recórrer el castell permet conèixer com era la vida en una de les grans fortaleses catalanes de l'edat mitjana
Treballs d’excavació al castell de Montsoriu, que ja es troba obert al públic. /
Ja al segle XIII l’historiador català Bernat Desclot va definir la fortalesa de Montsoriu com "una de les més boniques i nobles del món". I el cert és que el castell és tota una referència visual sobre la comarca de la Selva. De fet, és un magnífic mirador des del qual es pot admirar una panoràmica espectacular. El castell és un dels elements patrimonials més visitats de la zona de Breda. L’han visitat més de 40.000 persones i també és un espai de contínua investigació arqueològica. S’han portat a terme més de 20 excavacions que han permès treure a la llum el passat de determinades zones del castell.
Des de la seva web oficial s’informa que la visita a Montsoriu permet evocar i imaginar-nos com era la vida en un dels grans castells de l’edat mitjana. Va ser la residència dels vescomtes de Cabrera, una de les famílies medievals més poderoses de Catalunya. Els seus dominis es van estendre al llarg del seu llinatge amb altres famílies medievals i ara una visita al castell treu a la llum alguns detalls de com vivien.
Tres grans recintes
Notícies relacionadesPer accedir al castell s’ha d’arribar en vehicle fins a la zona d’aparcament i des d’aquest punt recórrer poc més de dos quilòmetres al llarg d’un tram d’escales. Val la pena fer l’esforç perquè la recompensa que tenim a l’arribar al castell és magnífica. La visita inclou un recorregut per les tres grans àrees del Montsoriu medieval: recinte jussà, recinte sobirà i el pati d’armes, segons es detalla a la seva web. Són més de mil anys d’història que també es tradueixen en diverses llegendes i tradicions, moltes de les quals s’han transmès de generació en generació. Per exemple, una de les llegendes fa referència a l’origen del castell i la seva fundació. S’explica que un general de nom Maüs es trobava defensant la seva terra contra els invasors quan va ser derrotat i es va veure obligat a fugir i amagar-se. En la seva fugida va perdre un dels seus ajudants. Aquest va divisar a la llunyania una foguera. Era la zona de Montsoriu. Quan va arribar es va tornar a trobar amb el seu general i aquest, agraït, va ordenar construir en aquest punt un castell.
Ara, més de mil anys després, el castell ha sigut objecte de diferents excavacions i treballs arqueològics, i presenta un magnífic aspecte i estat de conservació que bé mereix una visita.
- Informe de l’OCDE Espanya, entre els sis països on els fons de pensions es desinflen
- L’empresa de l’autocar sinistrat va fer fallida i l’amo anava per lliure
- Elena Manzano: "Cal trencar la premissa que Catalunya dona i Extremadura rep"
- Estrena a TV3 ‘Et faran un home’ relata les vexacions sofertes en la mili
- EIX EN TRANSFORMACIÓ Collboni fitxa Joan Oliveras com a president del consell per a la Rambla
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Televisió Una soltera abandona la seva cita a 'First Dates' després de les preguntes a les quals va ser sotmesa: "A mi em sembla un escàndol"
- A València Condemnats per contractar un sicari que va morir en un accident de moto quan anava a matar la seva víctima
- Club Entendre + Animals i plantes Molsa, vesc i grèvol: tres plantes protegides per les quals et poden multar
- Junts per Catalunya Per què Pujol torna al pujolisme