On Catalunya

¿Coneixes la “gastrosinceritat”? A Barcelona la cuina gallega parla amb honestedat

El restaurant Ocafú, un viatge directe al cor de Galícia en ple Eixample de Barcelona

Tortilla de Betanzos

Tortilla de Betanzos

4
Es llegeix en minuts

¿Un restaurant pot ser 100% autèntic? La resposta és sí; i així ho demostra la taverna gallega Ocafú. La seva filosofia es manté fidel a la tradició de la terra, sense alteracions, i seguint les receptes d'abans; les mateixes que elaboraven les àvies gallegues amb els productes locals de temporada. Perquè elles ja ho sabien i ho repetien als quatre vents: el que és autèntic no ha de ser complicat, només ha de ser honest.

Ara bé, si Barcelona té ritme, Ocafú té pausa. Aquest restaurant, ubicat al carrer de Còrsega, 174 a l'Eixample de Barcelona, s'ha convertit en el racó preferit per als que busquen assaborir Galícia sense sortir de la ciutat comtal, i també en una excel·lent opció per desconnectar de l'enrenou urbà, encara que sigui per un moment. Ocafú és una taverna on es menja bé, abundant i a bon preu. Des d'empanada fins a croquetes, passant per una selecció variada de carns de la terra i productes del mar. Però si alguna cosa destaca de la carta d'Ocafú és la seva especialitat més gran: la truita de Betanzos.

El racó preferit per als que busquen assaborir Galícia sense ser a Galícia

Taberna Ocafú, Barcelona /

.

Traslladar la cèlebre oferta gastronòmica gallega fora de les seves fronteres mai no va ser una cosa fàcil. Tot i això, Ocafú és l'exemple perfecte que quan les coses es fan amb respecte, valors i afecte, funcionen. El seu estil ‘enxebre’ —paraula gallega utilitzada per anomenar allò que té una autenticitat incomparable—, que no segueix modes ni tendències, es reflecteix en cada detall: des de la carta tradicional gallega, els vins i les especialitats, fins a l'ambient acollidor i el tracte familiar.

A Ocafú, cada plat és un homenatge a les àvies gallegues i les seves receptes, transmeses de generació en generació; preparades amb productes frescos i de màxima qualitat, propis de la dieta atlàntica. Sense artificis i en harmonia amb els cicles de la natura, aconsegueixen el genuí sabor gallec, aquesta és la veritable essència de la "gastrosinceritat".

Les àvies gallegues, mestres de la gastronomia tradicional, són el màxim referent de la gastrosinceritat i la inspiració d'Ocafú

I aquest és el secret, nascut entre fogons i tradicions, que es reflecteix en cadascun dels seus plats.

Pulpo a feira /

.

Truita de Betanzos, la més desitjada d'Espanya

Entre les seves elaboracions, destaca la famosa truita de Betanzos, una recepta de més de 100 anys, que la família Simón Barallobre ha mantingut viva i intacta a les seves tavernes Ocafú i La Penela. El gust de la patata gallega arriba a la seva màxima expressió. Des que van obrir el seu primer restaurant a Betanzos el 1989, han passat més de tres dècades perfeccionant aquest clàssic gallec.

L'espectacle en tallar la truita i comprovar-ne la irresistible cremositat, s'intensifica al primer mos quan el sabor de la patata gallega i la delicadesa de la seva textura conquisten el paladar.

La truita d'Ocafú no falla mai. Tenir cura de la tradició i mantenir l'estil de Betanzos intacte davant de qualsevol indici de modificació és el que la fa única. Ideal per a un desig personal, per compartir amb algú o amb molts, ja sigui com a aperitiu, dinar o sopar.

Mantenir un estil intacte i tenir cura de la tradició només pot significar una cosa: perfecció

Honestedat en cada Plat

Aquest oasi gallec a Barcelona, que va obrir les portes el 2023 i és el sisè restaurant del grup corunyès La Penela, abandera la seva cuina sota un concepte propi: la gastrosinceritat. Els seus clients han esdevingut fidels subscriptors del seu estil ‘enxebre’, un enfocament que tracta cada ingredient i cada plat sense res a amagar, amb elaboracions honestes, com sempre s'ha fet, com manen les àvies gallegues; amb la convicció que allò autèntic és sempre el millor.

Ocafú abandera la seva cuina sota un concepte propi, forjat entre fogons, menjars familiars i receptes, la gastrosinceritat

Plat gallec /

.

Les matèries primeres són seleccionades al detall perquè garanteixin la màxima qualitat dels plats i són subministrades per proveïdors locals, gent de confiança que són una part importantíssima de l'equip i la filosofia del restaurant. Els productes gallecs amb què treballen, com el marisc, el peix, la carn o les patates, són enviats setmanalment des de Galícia, una mostra més del seu afany per mantenir la tradició de la seva terra sense cap alteració.

Notícies relacionades

Ocafú és una opció perfecta per a qualsevol ocasió, especialment quan el cos et demana menys artificis i més veritat.

¿Encara no ho has provat? Galícia t'espera a Ocafú!

Temes:

Galícia