On Catalunya

OCAFÚ

A Barcelona la cuina gallega parla amb honestedat

El restaurant Ocafú, un viatge directe al cor de Galícia en ple Eixample de Barcelona

El racó preferit per als que busquen assaborir Galícia sense ser a Galícia

Taberna Ocafú, Barcelona

Taberna Ocafú, Barcelona

3
Es llegeix en minuts
ON CATALUNYA PER A RESTAURANT OCAFÚ / TEXT Loli G. Bouza

¿Pot un restaurant ser 100% autèntic? La resposta és sí; i així ho demostra la taverna gallega Ocafú. La seva filosofia es manté fidel a la tradició de la terra, sense alteracions, i seguint les receptes d’antany; les mateixes que elaboraven les àvies gallegues amb els productes locals de temporada. Perquè elles ja ho sabien i ho repetien als quatre vents: l’autèntic no té per què ser complicat, només ha de ser honest.

Ara bé, si Barcelona té ritme, Ocafú té pausa. Aquest restaurant, ubicat al carrer de Còrsega, 174 a l’Eixample de Barcelona, s’ha convertit en el racó preferit per als que busquen assaborir Galícia sense sortir de la ciutat comtal, i també en una excel·lent opció per desconnectar del bullici urbà, encara que sigui per un moment. Ocafú és una taverna on es menja bé, abundant i a bon preu. Des d’empanada fins a croquetes, passant per una variada selecció de carns de la terra i productes del mar. Però si alguna cosa destaca de la carta d’Ocafú és la seva especialitat més gran: la truita de Betanzos.

Gastrosinceritat: sabor sense artificis

Traslladar la cèlebre oferta gastronòmica gallega fora de les seves fronteres mai va ser una tasca fàcil. No obstant, Ocafú és l’exemple perfecte que quan les coses es fan amb respecte, valors i afecte, funcionen. El seu estil enxebre —paraula gallega utilitzada per denominar allò que té una autenticitat incomparable—, que no segueix modes ni tendències, es reflecteix en cada detall: des de la carta tradicional gallega, els seus vins i especialitats, fins a l’ambient acollidor i el tracte familiar.

A Ocafú, cada plat és un homenatge a les àvies gallegues i les seves receptes, transmeses de generació en generació; preparades amb productes frescos i de màxima qualitat, propis de la dieta atlàntica. Sense artificis i en harmonia amb els cicles de la naturalesa, aconsegueixen el genuí sabor gallec, aquesta és la veritable essència de la "gastrosinceritat".

I aquest és el secret, nascut entre fogons i tradicions, que es reflecteix en cadascun dels seus plats.

Tortilla de patata de Ocafu. /

Ocafu

Truita de Betanzos, la més desitjada d’Espanya

Entre les seves elaboracions, destaca la famosa truita de Betanzos, una recepta de més de 100 anys, que la família Simón Barallobre ha mantingut viva i intacta a les seves tavernes Ocafú i La Penela. En ella, el sabor de la patata gallega arriba a la seva màxima expressió. Des que van obrir el seu primer restaurant a Betanzos el 1989, han passat més de tres dècades perfeccionant aquest clàssic gallec. L’espectacle al tallar la truita, i comprovar la seva irresistible cremositat, s’intensifica al primer mos quan el sabor de la patata gallega i la delicadesa de la seva textura conquereixen el paladar.

La truita d’Ocafú no falla mai. Cuidar la tradició i mantenir l’estil betanceiro intacte davant qualsevol indici de modificació és el que la fa única. Ideal per a un desig personal, per compartir amb algú o amb molts, ja sigui com a aperitiu, dinar o sopar.

Honestedat en cada plat

Aquest oasi gallec a Barcelona, que va obrir les seves portes el 2023 i és el sisè restaurant del grup corunyès La Penela, encapçala la seva cuina sota un concepte propi: la gastrosinceritat. Els seus clients s’han convertit en fidels subscriptors del seu estil enxebre, un enfocament que tracta cada ingredient i cada plat sense res a amagar, amb elaboracions honestes, com sempre s’ha fet, com diuen les àvies gallegues; amb la convicció que l’autèntic és sempre el millor.

Les matèries primeres són seleccionades al detall per garantir la màxima qualitat dels plats i són subministrades per proveïdors locals, gent de confiança que són una part importantíssima de l’equip i la filosofia del restaurant. Els productes gallecs amb què treballen, com el marisc, el peix, la carn o les patates, són enviats setmanalment des de Galícia, una mostra més del seu afany per mantenir la tradició de la seva terra sense cap alteració.

Ocafú és una opció perfecta per a qualsevol ocasió, especialment per quan el cos et demana menys artificis i més veritat.

C. Còrsega, 174

08036 Barcelona

Notícies relacionades

Tel. 932 53 98 08

www.ocafu.com

Temes:

Barcelona