On Catalunya
Menús especials Nit de Cap d’Any i Any Nou
Els millors hotels gastronòmics de Barcelona per a l’últim sopar de l’any
Barcelona es vesteix de gala per acomiadar l’any i donar la benvinguda a 2025 amb magnificència. En aquesta selecció d’hotels, distingits amb l’especialització ‘Gastronòmic’ per la qualitat de les seves propostes, hi han dissenyats menús especials, i no faltaran el raïm i la festa.
Hilton Diagonal Mar Barcelona /
La Nit de Cap d’Any és una d’aquestes dates que es viuen intensament i es recorden per sempre. La diversió i la bona companyia són dos dels ingredients imprescindibles per disfrutar d’una celebració que deixi empremta, el tercer és, per descomptat, el sopar. I per degustar propostes culinàries del primer nivell, res millor que reservar en un dels hotels de Barcelona que han sigut distingits amb l’especialització d’‘Hotel Gastronòmic’, atorgada pel Gremi d’Hotels de Barcelona. Aquest segell reconeix a aquells hotels que, per la qualitat de la seva proposta, l’excepcionalitat dels seus espais, la integració de la gastronomia en la seva estratègia corporativa i, per la potenciació del producte de proximitat, ajuden clarament a dimensionar el prestigi i la imatge gastronòmica de la ciutat tant a nivell local com internacional. Tots ells han dissenyat menús especials en entorns elegants en els quals cada detall s’ha cuidat al màxim. El Gremi d’Hotels de Barcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bacelona donen a conèixer les seves propostes.
Una de les propostes gastronòmiques del Claris Hotel & Spa GL /
Claris Hotel & Spa GL
Ubicat en un antic palau de principis del segle XX i remodelat per convertir-se en un hotel Gran Luxe, ofereix diferents opcions en els seus espais de restauració. La Terraza del Claris, coneguda com un lloc de trobada en les altures, serveix una cuina mediterrània innovadora a base de productes frescos de temporada. Per acomiadar l’any, promet una vetllada inoblidable amb un menú de 375 € que inclouen plats com l’esfera de patata i eriçó japonès, la tòfona blanca integral, l’escamarlà XXL, o el filet de Wagyu, entre altres.
Per als que prefereixin una proposta més exòtica, el restaurant Os-kuro també obrirà les seves portes a la Nit de Cap d’Any amb la seva carta de cuina japonesa pura, fidel a la tradició i amb producte de màxima excel·lència.
Després del sopar a qualsevol d’aquests restaurants, la festa es trasllada al Saló Vedruna, en el qual hi haurà xampany, raïm, torrons, xurros, cotilló i un DJ per amenitzar el compte enrere per al 2025. La festa, amb dues consumicions incloses, es prolongarà fins a les 2:30 h.
Hotel El Palace Barcelona
Ubicat en un edifici majestuós al cor de la ciutat, aquest hotel és un dels referents del luxe barceloní. Traspassar les seves portes és endinsar-se en un espai atapeït de detalls que ens traslladen al glamur del segle XVIII. En aquest entorn, l’últim sopar de l’any no podrà ser més especial perquè, a més, estarà acompanyada de música en directe, tant a la Sala Gran Via com en el Rooftop Garden.
El menú del Rooftop Garden (645 €) inclou els aperitius, postres, diversos vins i quatre plats principals com el llobarro amb crema d’eriçons, el filet de boví amb cafè de París i moniato, o el Lomo de be amb toffee de pastanaga i crumble de romaní.
A la Sala Gran Via (395 €) a més dels entrants, se serviran plats com a amanida de llamàntol, txangurro o llobarro amb crema d’eriçons . Les dues opcions inclouen postres, raïm de la sort, el cotilló i el celler.
(www.hotelpalacebarcelona.com)
Un dels plats del menú especial de l'Hotel El Palace Barcelona /
Ohla Eixample
Aquest establiment destaca pel seu espai gastro, Xerta Restaurant, que ofereix una cuina d’autor amb productes del mar i la muntanya. En el Xerta Restaurant acomiaden el 2024 amb un exquisito recorregut pels grans productes del Delta de l’Ebre que culmina en una explosió de sabors mediterranis. Els que decideixin asseure’s a la seva taula, disfrutaran amb el carpaccio de tonyina, caviar i raifort, arròs de gamba vermella, cérvol royal amb bolets, entre altres plats. Tant el celler, el pa, els mini dolços, el raïm de la sort i el cotilló estan inclosos i, a més, un DJ amenitzarà la festa en el Xerta Lobby Bar. El preu és de 195€.
Kimpton Vividora Hotel
Aquesta Nit de Cap d’Any sorprendran els seus comensals amb un menú (240 €) al restaurant Fauna que és compost d’aperitius freds i calents, que sonen tan desitjables com la gyoza d’ànec ibèric de gla a la catalana o el bunyol de cranc reial i caviar; un entrant de gamba vermella en salmorra, tomàquets d’alfàbrega, cogombre marinat i Vichysoisse o dos de principals: moll a la brasa amb suquet de galeres, tàrtar de calamar i caviar; i civet de filet de cérvol, cremós de castanyes rostides i tòfona frescade carrabiner. I després arribaran les postres, el cotilló i la festa amb les campanades i focs artificials des de la Terraza de Vivi i música de DJ fins a les 3 h.
(kimptonvividorahotel.com)
Una de les propostes del Kimpton Vividora Hotel /
Monument Hotel
L’última nit de l’any és inoblidable, per això en el Monument Hotel han preparat dues propostes per disfrutar al restaurant GLASSS (150 €) amb plats com el llobarro a la planxa amb tàrtar de llamàntol i emulsió de curri i cafè, o el melós de wagyu amb guisat de carbassa, tocineta i bledes saltejades.
D’altra banda, al restaurant Oria (495€), dirigit per Martín Berasategui, es podran degustar delícies com l’escamarlà temperat amb salsa de taronja i anet i cruixent de molles de pa brioix o el Filet de Wagyu rostit al carbó amb crema de castanyes.
I per donar la benvinguda a 2025, el restaurant GLASSS proposa començar amb el Brunch Any Nou (95€) amb una selecció de plats freds en format bufet, plats calents servits a la taula, dolços i begudes.
Brunch d'Any Nou en el Monument Hotel /
Alexandra Barcelona Hotel, Curi Collection by Hilton
Aquest hotel és conegut pels seus espais de restauració com la Xarcuteria, amb la millor selecció d’embotits; el Restaurant Filet, amb la millor selecció de carns; o el Pati, l’espai perfecte aïllat de la jungla urbana per compartir un menjar o un sopar a l’aire lliure. Pllaura una de les nits més especials de l’any, proposa un menú al Restaurant Filet amb suggeriments per compartir com l’ostra Amelie Fine de Claire o el pernil ibèric Joselito i el filet d’angus irlandès amb crema de múrgoles com a plat principal. El preu és de 155 € i inclou el celler, el raïm de la sort i el cotilló.
Ohla Barcelona
En aquest hotel boutique, ple d’art i d’història, al cor del Barri Gòtic, allotja al seu interior dos restaurants. Un d’ells és el Caelis, guardonat amb una Estrella Michelin, que ofereix una cuina creativa basada en l’exponent mediterrani que defineix la ciutat de Barcelona. A la Nit de Cap d’Any, el Caelis proposa un menú especial (420 €) amb delicioses creacions com el carrabiner a la brasa, pedrers de vedella amb espardeñas i tòfona, i colomí de Bresse en dos serveis. També inclou una selecció de formatges, postres, raïm i torrons.
I per al dia 1 de gener de 2025, si també vol començar l’any amb estil, en el Caelis (170 €) li ofereixen una proposta amb gran selecció d’entrants i plats principals tan suggerents com la sopa thai de rap i llagostins, llobarro amb ‘beurre blanc’ al caviar i filet en crosta al sarment de vinya amb tòfona. Inclou postres i vins exclusius.
Per la seva banda, el restaurant La Plassohla és l’espai ideal per menjar autèntiques delícies en forma d’originals tapes i plats d’autor. En l’últim sopar de l’any el menú (180€) constarà de creacions com el bunyol d’anguila fumada i allioli d’all negre, el peix llimona amb salsa de cranc, parmentier d’espinac i emulsió de safrà o la pintada amb ceballot farcit de foie i reducció de taronja.
Un dels plats del menú especial de l'hotel Almanac Barcelona /
Almanac Barcelona
Aquest enclavament de luxe relaxat compta amb dos espais de restauració excepcionals com el restaurant Virens, de la mà del xef amb estrella Michelin Rodrigo de la Calle, i la terrassa d’Azimuth Rooftop Bar, ubicada en la vuitena planta, amb vistes panoràmiques de Barcelona. Amb les seves propostes per a Nochevieja, tots dos volen brindar una experiència única, acuradament elaborada amb ingredients locals, sabors que capturen l’esperit de la temporada, dissenyats per ser compartits i apreciats en moments memorables.
Al restaurant Virens (245€) serviran plats com el caviar de Riofrío, acompanyat d’una crema agra suau i anet fresc, o el garrí suflado amb puré de carbassa rostida, coronat amb llavors torrades i un toc de reducció del seu suc.
I si vols celebrar Final d’Any en un ambient més desenfadat, Azimuth Rooftop Bar és el lloc perfecte amb vistes panoràmiques i DJ (145€). La proposta per compartir inclou opcions com la broqueta de tonyina vermella i llagostins amb piparras i anxoves, o mini croissant d’amanida de llamàntol.
Hilton Diagonal Mar Barcelona
L’Hilton Diagonal Mar Barcelona et proposa viure una Nit de Cap d’Any memorable a través d’un exquisit viatge culinari, envoltat d’actuacions i música en viu. A més, es pot elegir entre disfrutar del menú gastronòmic amb xou en viu, festa i pàrquing per 420 € per persona o amb allotjament i esmorzar a partir de 1.090 € per parella.
El menú inclou plats com l’ostra Fine de Claire amb crema d’ametlla Marcona i perles de vinagre de Jerez, el llamàntol mediterrani en salsa de ‘beurre blanc’ i freses de truita amb carxofes baby i espàrrecs, o filet de vedella Angus amb demi-glace de tòfona negra i múrgoles silvestres farcides de Duxelle de xampinyons.
Una de les taules festives de The One Barcelona /
The One Barcelona
En ple barri de l’Eixample, en un ambient distès, elegant i acollidor, el xef Miguel Muñoz ha preparat una proposta gastronòmica basada en productes de proximitat i fidels a les tradicions catalanes.
Aquest menú especial (295 €) inclou, entre altres delícies, plats com el steack tàrtar amb cremós de mascarpone sobre pa de curri, mig llamàntol amb el seu propi bisque, fonoll i anet o el filet Wellington amb salsa demi-glace. Tampoc faltaran postres, torrons i dolços nadalencs.
Notícies relacionadesTots els detalls d’Estas i altres propostes gastronòmiques es poden descobrir en mesqhotels.cat
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Protecció de l'entorn Com millorar el sòl per evitar inundacions: la matèria orgànica és la clau
- Economia domèstica ¿Com s’ha d’organitzar l’estalvi i la inversió a casa?
- Junqueras situa Salvadó com a nou director general d’ERC
- Els Mossos confirmen que Pegasus va espiar Aragonès sense aval judicial