On Catalunya

A la capital catalana

Locals barats per superar la pujada de gener

Sota aquestes línies hi trobaràs des del millor bufet lliure de carn fins a una barra lliure de tacos, cuina casolana i catalana i entrepans llegendaris a preus populars

barcelona/230215EPC_laura guer (165666997).jpg

barcelona/230215EPC_laura guer (165666997).jpg / Laura Guerrero

2
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

El gener costa. Costa molt. Si vols continuar menjant fora, hauràs d’ajustar la lupa i buscar opcions que casin amb l’estat de les teves finances postnadalenques. Apunta.

La carn és cara, diuen. Doncs sembla que l’Asado Libre (Roger de Flor, 230) viu en una bombolla, perquè en aquesta braseria argentina hi trobaràs el que per a molts és el millor bufet lliure de carn –repeteixo, bufet lliure de carn– de la ciutat. En altres paraules, pots menjar carn fins a fer cara de vaca vella, empassa-te’n tanta com vulguis i disfruta de les varietats seleccionades per la casa. A més, la carn es prepara al més pur estil argentí, en una graella que fa miracles.

I no només et podràs inflar de valent amb les seves safates càrnies o les seves milaneses, sinó que també et podràs afartar amb entrants com ara pasta, embotits i fins i tot sushi. De dilluns a divendres al migdia, l’entrada et costarà 25 euros i podràs pujar a totes les atraccions. Els dies festius i a la nit, en canvi, hauràs de pagar 30 euros.

En un terreny més clàssic i nostrat hi operen els dos restaurants de Bo de Bernat (Urgell, 27, i Aragó, 122). En aquesta casa d’àpats tradicionals es rendeix homenatge a la cuina catalana i en cap moment es tracta el client de ximple. En territori Bernat, els preus són justos i raonables. N’hi haurà prou que facis les travesses a les pissarres que mostren el reguitzell de plats en oferta i ajuntis bé les peces: al Bo de Bernat d’Urgell, per 15 euros, hi he menjat com un autèntic rei i no m’ha faltat mai de res. Peus de porc, capipota, ous amb xistorra, fricandó, cargols, botifarra... El Bo de Bernart juga sense cartes marcades.

Per a un dit-i-fet no hi ha res millor que un bon entrepà. L’especialitat del bar Sanz (General Álvarez Castro, 5), un clàssic del Born que planxa bocates llegendaris a preus populars. Amb un de sencer hauràs satisfet la gana i alliberat un carro de dopamina, que sempre és benvinguda. Entre 9 i 10 euros vas ben servit.

Notícies relacionades

Fàbrica de tacos

I per a fartaneres gochas de street food, no deixis passar el ritual que es porta a terme de dilluns a divendres, a l’hora de dinar, a La Fábrica del Taco (Sardenya, 88, i Calàbria, 39). El dia que hi vagis, ni se t’acudi esmorzar, perquè a La Fábrica hi podràs menjar tots els tacos que et vinguin de gust pel mòdic preu de 16,95 euros. Hi ha més de mitja dotzena de varietats i tones de salses perquè empastifis els artefactes infinits a consciència. Només els falta deixar-te el carro que et caldrà després per tornar a casa.