On Catalunya

RESTAURACiÓ

Sant Valentí a foc lent, celebra’l amb una vetllada gastronòmica

Sota la direcció del xef Pau Pérez, Aflamas fusiona la tradició mediterrània amb la cuina avantguardista. Celebra el dia més romàntic de l’any amb un menú especial dissenyat per estimular els sentits i enaltir l’amor.

El restaurante Aflamas cuenta con varias salas para cenas y comidas de grupo

El restaurante Aflamas cuenta con varias salas para cenas y comidas de grupo / Aflamas

4
Es llegeix en minuts
ON CATALUNYA PER ARESTAURANT AFLAMAS TEXT Henar de León

Sant Valentí és el dia més romàntic de l’any o, simplement, l’excusa perfecta per escapar-se de la rutina i disfrutar d’una nit en parella. Deixa’t portar per l’encant d’un sopar íntim i celebra una vetllada màgica a Aflamas, del xef Pau Pérez. El restaurant, que fusiona la tradició mediterrània i la cuina més avantguardista, s’ha convertit al llarg dels anys en una de les millors experiències gurmet de Barcelona, i de l’11 al 16 de febrer oferirà el seu menú especial de Sant Valentí, elaborat amb productes frescos de la zona i dissenyat per estimular els sentits i enaltir l’amor.

El servei arrenca amb un aperitiu de benvinguda i un còctel d’autor per obrir boca. Presentats amb gust en un ambient íntim i acollidor, serveixen com a avantsala d’una experiència culinària completa que convida a la seducció i al plaer.

Els plats principals del menú són una autèntica celebració de la cuina d’autor. Començant amb un esponjós brioix artesà, lleugerament torrat amb mantega de tòfona blanca, i combinat amb la untuositat de la crema agra i el sabor intens del salmó fumat. Es completa amb un toc de coulis de gerd, que equilibra el plat i el converteix en una autèntica explosió de sabors. Un plat on el salat, l’àcid i el dolç es troben en una fusió única i sorprenent.

El banquet continua amb un tendre cor de carxofa, cuit fins a aconseguir la suavitat perfecta, i convertit en el delicat receptacle d’un farcit cremós de beixamel. Com a contrast, la cecina li aporta un toc fumat i intens, i els pinyons hi afegeixen un subtil però divertit cruixit. Una joia culinària que destaca per la seva combinació de sabors i textures.

L’arròs cremós trufat amb parmesà és una autèntica delícia per als amants dels sabors intensos i elegants. Elaborat amb arròs bomba, la seva textura suau i cremosa s’aconsegueix gràcies al lligam perfecte amb mantega i formatge parmesà, que li aporten una profunditat rica i vellutada. Com a toc final, els encenalls de tòfona Melanosporum eleven el plat amb la seva aroma terrosa, creant una combinació sublim entre el cremós i l’umami. Un plat que barreja el rústic i el sofisticat en un equilibri deliciós.

El menú Temporada Sunset del restaurante Aflamas ofrece ingredientes veraniegos y frescos /

Inst

Infinitat de sabors

Per als amants del peix, el menú inclou peces comprades el mateix dia a la llotja. Cuinat al carbó a l’estil "Thai", el peix adquireix un lleuger toc fumat que es balanceja amb la suavitat de la salsa de coco, realçada per notes cítriques de llima i el picant suau del gingebre. Com a acompanyament, un llagostí cruixent completa aquest plat ple de frescor i caràcter. Una fusió harmoniosa que evoca el millor de la cuina mediterrània i asiàtica.

I si prefereixes la carn, disfrutaràs amb el llangardaix al Cafè París. Cruixent per fora i sorprenentment tendra per dins, ofereix una suculència única que es potencia amb una parmentier amb mantega cafè París, elaborada amb herbes i espècies que aporten un sabor aromàtic. Cada mos és una experiència sofisticada i rica en matisos, ideal per als que busquen una cosa diferent i plena de sabor.

Per culminar la vetllada, res millor que un toc dolç. La Rosa són unes postres cremoses de gelat de iogurt amb escuma de cítrics. Acompanyat de daus de taronja, gelatina floral i una textura cruixent, resulta lleuger i refrescant alhora que sucós, cosa que dona una agradable complexitat a cada mos. Finalment, El Placer és un dolç que destaca per la seva textura tendra i esponjosa. Recorda a la clàssica torrada, però amb un toc més delicat. Unes postres que fusionen el més tradicional amb el més modern. Se serveixen amb gelat de vainilla, que afegeix frescor i contrast a cada mos, i praliné, que hi aporta una nota dolça i cruixent, elevant les postres i donant-los un toc d’elegància i sofisticació.

La filosofia del restaurante Aflamas se basa en utilizar productos de temporada /

Restaurante Aflamas

Viu una experiència íntima

Podràs disfrutar d’aquest menú en una atmosfera romàntica, confortable i acuradament dissenyada per fomentar la complicitat. A més a més, el local disposa de sales privades amb capacitat de 4 a 20 persones, per a celebracions íntimes. Amb un servei professional i pensat per elevar encara més l’ocasió, a Aflamas viuràs una experiència que va més enllà de l’aspecte culinari. Aquest Sant Valentí, deixa’t seduir per la màgia d’un sopar exclusiu, dissenyat per celebrar l’amor i la gastronomia en la seva màxima expressió.

Brioix estil "torrada" amb praliné i gelat de fruits vermells.

Aflamas

C. de Loreto, 32, 08026 Barcelona

Notícies relacionades

Tel. 933457148

Pau Pérez,mestria creativa

La creativitat darrere de la proposta gastronòmica d’Aflamas té nom propi: Pau Pérez. Amb una formació sòlida i experiència en restaurants tan prestigiosos com Hofmann, Moments (Mandarí Oriental), Coure i Xerta, el xef ha perfeccionat el seu art i tècniques creatives. La seva habilitat per combinar mètodes tradicionals amb les més innovadores tècniques contemporànies donen lloc a delicioses creacions exclusives.

Temes:

Barcelona