On Catalunya

Gastronomia

Manresa assaboreix el Camí Ignasià

La capital del Bages acull una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de la ruta, que en aquesta ocasió tindran la cuina i la DO Navarra com a convidades

Manresa assaboreig el camí Ignasià Mireia Arso

Manresa assaboreig el camí Ignasià Mireia Arso / Mireia Arso

2
Es llegeix en minuts
Gemma Camps

La gradual entrada en funcionament del Camí Ignasià des del 2012 va propiciar, el 2016, juntament amb la proximitat de la commemoració el 2022 dels 500 anys de l’arribada de sant Ignasi de Loiola a Manresa (Bages), l’organització de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià. Les primeres edicions es van celebrar de manera alternativa a Manresa i Azpeitia (Guipúscoa), el poble natal del fundador de la Companyia de Jesús, que també constitueix el punt de partida del Camí Ignasià cap a la capital del Bages. Posteriorment, com a mínim en el cas de Manresa, han passat a celebrar-se anualment.

Aquest cap de setmana tindrà lloc la vuitena edició de les jornades, organitzades per l’Ajuntament i la Fundació Turisme i Fires de Manresa amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Bages, a més de la col·laboració de La Gastronòmica, el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages, MMPlats, Forum SA i Urbi Apartments. Repetiran escenari al claustre del Museu del Barroc de Catalunya, inaugurat el 2024, que ocupa l’antic Col·legi Sant Ignasi de Manresa. En aquesta ocasió, se celebren en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i tindran Navarra com a territori convidat.

Manresa assaboreig el camí Ignasià Mireia Arso /

Mireia Arso
Notícies relacionades

Oferiran demostracions de cuina, com la que portarà a terme Jordi Àvila amb l’enunciat La carmanyola del pelegrí: dels camins de l’alta gastronomia i les que oferiran Jordi Llobet (L’esmorzar de forquilla), Cristian Nova i Mariona Torres (El camí d’Ignasi Domènech, origen, tradició i avantguarda) Vicente Ursúa (Navarra, de la terra al camí) i Arnau París i Rais Esteve (De l’entorn del plat: un camí gastronòmic). També constaran d’un tast de vins de la DO Navarra i de productes de Navarra amb Iker Andrés, responsable d’enoturisme dels cellers Otazu. I d’un altre tast de vins de la DO Pla de Bages amb productes del mercat del Bages, a més d’un maridatge de patrimoni tèxtil amb Núria Malé i Manresa Turisme. Aquests actes, per als quals cal inscriure-s’hi, s’acompanyaran d’una programació paral·lela d’entrada lliure.

Dissabte i diumenge hi haurà mercat de productors del Bages i Navarra (de les 10.30 a 20.00), gastrobar amb vins de la DO Pla de Bages i tastos del territori (a partir de les 12.00) i espai infantil amb jocs de fusta (de les 11.30 a les 13.30). Només dissabte i prou, aquesta oferta també inclourà un conte en anglès per als més menuts (de les 17.00 a les 17.30) i música en directe amb Bluebell Duet (de les 14.30 a les 16.00).