On Catalunya

Experiències prèmium

Permetre’s un bon caprici a base de menús degustació

En aquests dos restaurants, Soluna i Xerta, pot invertir en felicitat gastronòmica a base de plats japonesos i productes del delta de l’Ebre

Permetre’s un bon caprici a base de menús degustació
2
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Diu el refrany que un Nadal no fa mal. En l’actualitat són temps de cinturons ajustats, però no és menys cert que, malgrat les dificultats, molta gent compta amb els seus raconets. Alguns se’ls gasten en un abonament per al Primavera Sound o les noves Nike Air Jordan, i d’altres prefereixen invertir-los en un altre tipus de felicitat: la gastronòmica.

La pizza japonesa con cocochas del restaurante Soluna. /

Jordi Cotrina

Per a aquests últims, existeixen llocs com Soluna (Casanova, 157), un exquisit restaurant japonès-mediterrani que enlluerna amb una cuina de producte delicada i seductora. La desfilada de plats té el producte del mar com a sant i senya, tot i que pots sumar a l’experiència un deliciós wagyu japonès A5 amb més infiltració de greix que els mitxelins de Jabba el Hut. El cuiner Teppei Nii (ex Koy Shunka) està al comandament d’aquest restaurant premiat per incomptables gastrònoms de l’urbs. El menú festival s’enfila als 108 euros, però és, doncs això, un festival. Còsmic. El sopar que et mereixes. L’escamarlà amb aires nipons i fideus, el sashimi de toro amb tòfona, la vieira amb caviar i amanida kani, el temaki de gamba o el wagyu japonès A5 amb espàrrecs, tot està a un mil·límetre de la glòria. I aquest mil·límetre l’ocupa el seu plat més boig, la pizza japonesa de cocotxes amb katsuobushi: no he provat res semblant a Barcelona en els meus 49 anys de vida. Per cert, hi ha un menú degustació més curt a 69 euros. Si li afegeixes wagyu, se’n va als 89 euros.

zentauroepp54769637 soluna200908125645 /

soluna

Vetllades íntimes

Notícies relacionades

En la mateixa línia de sopars-autoregal, el restaurant Xerta (Còrsega, 289) és una opció molt interessant, un restaurant dissenyat per a vetllades íntimes d’alt voltatge culinari. Els fruits del delta de l’Ebre són les vedets del seu nou menú degustació de producte, un menú amb caràcter i una seqüència centrada a ressaltar la qualitat del material. I l’experiència és tan extensa com entretinguda, perquè els aperitius arriben en muscleres i els arrossos en una caseta de pescador.

Algunos platos degustación de Xerta. /

Moneo Moneo

Teatret contingut a l’estil homenatge. Xerta practica una cuina d’autor al servei de peixos, mariscos (i una mica de carn) de gran entitat i frescor. Un arròs amb llagosta cremosíssim, roncador com el motor d’una barca; unes cocotxes amb espardenyes i tòfona esplendoroses; el variat amb marisc del delta; els pèsols amb popets o la mitjana madurada amb verdures són alguns dels hits d’una experiència que costa 90 euros, una xifra més que raonable per a unes vacances momentànies al delta de l’Ebre. Només per a gent que s’ho mereix. Com tu.

Uno de los platos del menú de Xerta: caballa encurtida, leche de almendra y coliflor con huevas de pescado, manzana y velo de clementina. /

Xerta