On Catalunya
Cuina d’autor amb gust de primavera
Pau Pérez, xef del restaurant Aflamas, celebra la primavera acabada d’estrenar amb un festival de sabors i productes de temporada al seu nou menú Primavera Feast.

Barcelona es posa més bonica que mai quan arriba la primavera. De fet, aquesta és l’època de l’any favorita per als que arriben de fora, però també per als barcelonins, que aprofiten les bondats del seu clima per disfrutar de tot el que ofereix aquesta ciutat i redescobrir els seus racons i plaers amb mirada renovada. Els passos, fins fa poc accelerats pel fred, s’alenteixen per convertir-se en un agradable passeig per avingudes i bulevards.
Hi ha temps per poder mirar els aparadors, per redescobrir la bellesa de l’arquitectura, per delectar-se amb la renovada oferta dels museus i les botigues, per vagarejar sense rumb o perdre’s pels parcs urbans per prendre-li el pols a l’acabada d’estrenar estació. I després, el que ve de gust és asseure’s a recuperar forces disfrutant de l’excel·lent gastronomia local amb productes de temporada com els calçots, les carxofes o els espàrrecs verds, cuinats amb afecte i mestria a Aflamas, un dels vaixells insígnia de l’alta cuina barcelonina, al districte de les Corts.
Amb l’arribada de la primavera tota la ciutat estrena energies renovades, una oportunitat que el restaurant Aflamas, el personalíssim projecte del xef Pau Pérez aprofita per deixar volar la seva creativitat i proposar un nou menú degustació de sabors memorables en un repertori de plats que fusionen la cuina inspirada en receptes tradicionals, combinant un bon producte amb amb tècniques renovades. Aquesta ha sigut la seva vocació des que sent només un nen, jugava a endevinar les aromes que s’escapaven de la cuina de la seva àvia i a encertar tots i cadascun dels ingredients de les receptes que preparava la seva mare. Un talent que després va anar consolidant amb els anys, la curiositat, els viatges, les experiències i la formació en escoles d’Alta Cuina i als fogons de prestigiosos restaurants, molts d’ells reconeguts amb estrella Michelin. El resultat queda patent en el respecte pel producte, en la creativitat de les seves propostes i també en les opinions dels seus comensals: "És un altre nivell", "cuina de gran producte, amb una tècnica i elaboració exquisida", "ens en van dir meravelles, però van quedar curts", són alguns dels comentaris més recents que poden llegir-se a Tripadvisor.
Són molts els que fan referència també a un altre dels punts forts d’aquest restaurant: el seu ambient assossegat i els seus espais reservats. Perquè Aflamas disposa de quatre sales privades per a fins a 14 comensals, perfectes per fer reunions mentre es disfruta de la cuina d’autor amb tota tranquil·litat i intimitat.
A l’esquerra, dos dels entrants d’autor del Primavera Feast: cor de carxofa farcit i alvocat al carbó amb tonyina amanida a l’estil asiàtic. A la dreta, el licor de la casa, especiat i cítric.
Restaurant Aflamas - C. de Loreto, 32, 08026 Barcelona - Tel. 933457148
Festival de sabors de temporada
Per tal de sorprendre els nostres paladars amb plats sempre nous i sorprenents, Aflamas li dona la benvinguda a l’estació estrenant el seu menú Primavera Feast, concebut i elaborat per fer destacar els productes de la nova temporada. El passeig gastronòmic que proposa el xef arrenca amb un calçot tendre i en tempura cruixent amb crema d’avellanes, cítrics i vinagreta de sèsam, o bé amb una de les estrelles de la temporada, la carxofa farcida de beixamel de marisc, carpaccio de gambes i encenalls de foie i pinyons.La segona parada d’aquest itinerari primaveral proposa un alvocat al carbó amb tonyina amanit estil asiàtic i el cèlebre arròs bomba cremós de la casa, cuinat en aquesta ocasió amb espàrrecs de temporada, lligat amb mantega, parmesà i tòfona.Els entrants d’autor li cedeixen el relleu a tres opcions principals. La primera d’elles és el caneló de carns rostides, carpaccio de peus de porc i demiglace, amb beixamel noisette, nou moscada i ametlles. La segona alternativa és llangardaix a la brasa molt cruixent i tendre amb parmentier especiada i favetes. I la tercera: peix del dia a la brasa amb puré de celeri i coco, salsa de taronja i safrà i verduretes. El tiberi acaba amb dues postres irresistibles: gelat de xocolata Valrhona 70%, daus de brownie amb nous i cacau cruixent; i una torrada de Santa Teresa que fa honor a la tradició, amb un gir de autor: brioche artesà, amb crema de llimona, gelat de mel i pinyons.Per acompanyar, la carta de vins d’Aflamas pot presumir d’oferir una nombrosa selecció de referències. I com a colofó, no podem deixar de demanar el licor de la casa, especiat i cítric, únic i perfecte per a la sobretaula. ¡Un brindis per la primavera!
- Fenomen controvertit La venda de pisos ocupats prolifera a Barcelona i alimenta un ‘negoci’ paral·lel de desocupacions pagades
- Almenys tres ferits per una allau a Naut Aran
- MotoGp Marc Márquez demostra el seu enorme poder als EUA
- Obituari Mor als 90 anys l’actor Richard Chamberlain, famós pel seu paper a ‘El pájaro espino’ i ‘Shogun’
- Catalunya ultima un pla per fitxar científics dels EUA
- El dret a morir Les sol·licituds d’eutanàsia a Catalunya augmenten un 63% en un any: ja hi ha una petició al dia
- A Cerredo (Degaña) Explosió en una mina d’Astúries amb 11 afectats: ja hi ha quatre morts i una persona continua atrapada
- Com evitar les trucades ‘spam’ Ni respondre ni bloquejar el número: això és el que has de fer per acabar amb les trucades ‘spam’ per sempre
- Judici a París Marine Le Pen i vuit diputats més de Reagrupament Nacional, condemnats a inhabilitació per la desviació de fons públics
- Pòdcast José Elías ho deixa clar: en què invertir per tenir rendibilitat sense riscos