On Catalunya

Un grapat d’adreces per veure i per deixar-se veure

Des d’una cocteleria dels 60 clandestina al carrer de Tuset a una botiga de ‘vintage’ al barri del Raval, aquestes propostes noves cal conèixer-les

Un grapat d’adreces per veure i per deixar-se veure
2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Al gener s’inaugurava el Lluritu 3 (passeig de Sant Joan, 72), la tercera sucursal d’aquesta marisqueria desenfadada que triomfa des de fa anys a Barcelona. La clau del seu èxit: marisc de qualitat, preu assequible i sense pretensions. Una carta pensada al mil·límetre per atraure un públic jove que vol menjar bé, però sense haver de trencar-se el cap i la butxaca. L’oferta gastronòmica varia respecte als dos anteriors: aquí aposten pels arrossos.

Fa tot just unes setmanes, Tuset donava la benvinguda a una cocteleria clandestina. Focacha (Tuset, 19) és una focacceria artesana que, a la seva rebotiga, amaga un bar de copes ambientat als anys de la Gauche Divine. Una decoració que a les xarxes està triomfant perquè és pur plaer estètic, acompanyada d’una oferta de begudes exquisides. Porta el segell de qualitat del Grup Confiteria, mestres coctelers barcelonins, responsables de Paradiso i Monk.

Handpicked, presumeixen a les xarxes. És a dir, seleccionat fil per randa per experts en moda. És la nova botiga de vintage del Raval Arepa Queer (Riera Baixa, 24). Va obrir al febrer, però ja han aconseguit llaurar-se certa fama. Han participat en (i organitzat) pop-ups de vintage, acompanyant altres experts en peces amb història. Una visita aquí és l’excusa perfecta per renovar l’armari ara que arriba el bon temps.

Notícies relacionades

I per a els amants del matcha Nori Matcha (Sardenya, 198). Acaben d’obrir la seva primera botiga a Barcelona, però no són novells. El seu recorregut amb aquest te verd en pols és llarg, i compten amb molts èxits. Han participat en competicions com els Coffee Awards i proveeixen botigues com la famosa gelateria Amiko Gelato (Consell de Cent, 318). Ara, s’han animat a obrir un punt de venda físic per disfrutar del matcha en totes les seves variants.

I finalment, Tattoox Club (Ausiàs Marc, 8). Per als que no coneguin Tattoox: en el seu dia els van descriure com "el Tinder dels tatuatges", perquè servien per fer match entre gent que es volia tatuar i el seu tatuador ideal. Amb els anys s’han establert com una gran comunitat d’aficionats dels tatuatges, i la seva missió és fer aquest món més accessible, social i obert. Per això al gener van inaugurar aquest punt de trobada, que combina les cabines clàssiques d’estudi de tatuatges amb una zona cultural que ressalta el valor artístic i social del tattoo. Fan exposicions, esdeveniments workshops i més per l’estil. El primer de la seva índole de la Península, així que visitar-lo és un must.

Temes:

Barcelona Moda