On Catalunya

ITINERARI POPULAR

Una dècada caminant al costat del pelegrí

Manresa celebra aquest diumenge la 10a edició de la Marxa del Pelegrí amb tres rutes diferents per disfrutar l’últim tram del Camí Ignasià

Santa María de Montserrat, Monistrol de Montserrat, Barcelona.

Santa María de Montserrat, Monistrol de Montserrat, Barcelona. / Malena_c / Flickr

1
Es llegeix en minuts
GEMMA CAMPS

Es diu la Marxa del Pelegrí perquè recorre l’últim tram del Camí Ignasià, que és la ruta que va portar sant Ignasi de Loiola des de la seva terra natal a Azpeitia (Guipúscoa) fins a Manresa (Bages) en el pelegrinatge que va emprendre cap a Terra Santa l’any 1522. Aquest diumenge, la marxa celebra la seva desena edició. Ho farà amb les mil places disponibles esgotades, com ja ha passat durant els últims tres anys. Dimarts es van vendre les últimes que encara quedaven. Les mil que s’ofereixen estan supeditades a la capacitat de portar fins a Montserrat amb tren, amb els FGC i amb el cremallera els participants que fan dues de les tres modalitats.

L’itinerari més llarg que s’ofereix és el que recorre 26 quilòmetres i correspon a l’última etapa del Camí Ignasià, des de Montserrat fins a Manresa. En aquesta ocasió, coincideix amb la celebració del mil·lenari de la fundació de l’abadia. Amb 650 metres de desnivell positiu, es tracta d’un recorregut pensat per a les persones més acostumades a caminar llargues distàncies. La segona modalitat, de vuit quilòmetres, també té l’inici a Montserrat, però és un trajecte més curt que acaba al nucli de Sant Cristòfol de Castellbell i el Vilar. Allà, un autobús recollirà els participants per portar-los a Manresa, en concret, al passeig del Riu. En aquestes dues modalitats també s’inclou el transport amb tren des de Manresa fins a Montserrat.

Notícies relacionades

Finalment, l’última modalitat és la circular de 15 quilòmetres, que proposa una ruta per l’Anella Verda de Manresa, la zona natural que envolta la ciutat. Comença i acaba a la plaça Major i inclou els últims quilòmetres del Camí Ignasià des de la propietat enoturística Oller del Mas.

En les tres modalitats s’inclouen els avituallaments, entre els quals hi ha una botifarrada que es pot disfrutar a Sant Cristòfol o bé al final de la ruta, a la plaça Major de Manresa; una assegurança d’accidents, i una samarreta oficial d’obsequi. La iniciativa de l’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració d’entitats, empreses i ajuntaments, ofereix la possibilitat de disfrutar de sessions de recuperació amb Inspira Ioga al final del recorregut i d’un servei de massatges a càrrec d’alumnes de Fisioteràpia d’UManresa.