On Catalunya

L’Hospitalet acollirà demà "el tardeig més gran de la història"

El Paripé espera fer demà ‘sold out’ a la Farga de l’Hospitalet amb una macrofesta de dia XXL de 9.000 persones i superar les 5.000 que va reunir el juliol passat al Poble Espanyol

El tardeo más multitudinario hasta la fecha de Paripé: 5.100 personas en el Poble Espanyol el pasado julio.

El tardeo más multitudinario hasta la fecha de Paripé: 5.100 personas en el Poble Espanyol el pasado julio.

2
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Serà un tardeig més memorable que les farres de Froilán. "El tardeig més gran de la història", anuncia una altra vegada El Paripé. Ja van organitzar un tardeig de masses el juliol passat. Van acabar penjant el sold out al Poble Espanyol: 5.100 persones ballant hits com si no hi hagués demà. Ara van camí de gairebé duplicar-lo: "El tardeig més gran de la història x 2", avancen els organitzadors. Ja han venut més de 7.500 entrades. Volen omplir l’aforament de 9.000.

Serà demà a la Farga de l’Hospitalet, de 17.00 a 23.00 hores. Fira d’abril XXL, marca l’agenda a Instagram. Macrotardeig amb rumba en directe i concurs de sevillanes, a més de patxanga, reggaeton i fins i tot stage per posar-se brilli-brilli. "Serà un Paripé en gran amb ambientació de fira d’abril", detalla el Dimas, un dels tres socis fundadors d’El Paripé. El Dimas, el Santi i el Claudio són els precursors del tardeig a Catalunya. Als que saluden amb efusivitat familiar els dissabtes tarda a la porta de Pachá. Han arribat a reunir a la disco de dia 2.500 persones ballant. De "verbeneo", que diuen ells.

Potser de la covid no en vam sortir millors, però sí que vam aprendre alguna cosa més que comprar paper higiènic. És l’herència que van deixar les restriccions a l’oci nocturn: el tardeig. Els boomers van descobrir la fórmula per moure l’esquelet com en els seus temps joves sense necessitat de pernoctar. I els més joves es van anar unint a una moda discotequera que no deixa ressaca infernal l’endemà. S’ha convertit en el plat fort de l’oci de Barcelona. No hi ha sala que no organitzi tardeig. N’hi ha per a totes les edats, ja siguis generació Z, boomer o Jordi Hurtado.

"Fa un any que es va desencadenar la bogeria", diu el Dimas. Ja no és una moda, no. "Cada vegada hi ha més tardejos –afegeix–. Hi ha moltíssima oferta amb diferents tipus de música, ambients i edats. S’hi han sumat pràcticament totes les sales i totes les promotores de Catalunya. Ara com ara és la força més gran d’oci de qualitat de Barcelona". Ara la gent –assumeix sense dubtar– prefereix sortir de tarda que de nit.

Notícies relacionades

El Paripé va celebrar el gener passat cinc anys de tardejos. Es van estrenar tres mesos abans de la pandèmia. "Jo viatjava molt per Espanya –recorda el Dimas–, veia que el tema del tardeig anava bastant fort i aquí a Catalunya no existia". Van començar a Casteldefells. Ja van començar amb unes sessions de 500-600 persones. Un èxit amb parèntesi pandèmic. Amb les restriccions nocturnes de la covid la cosa va anar a més. Ara fan sessions disco amb 2.500 persones cada dissabte a la tarda a Pachá.

"És com una revetlla, però amb grans temes d’abans, d’ara, de tots els gèneres. Gent de 25 a 50 anys en harmonia espectacular". ¿El secret de l’èxit? "Surts de tarda –respon-, te’n vas a dormir a les onze, dotze, una, i l’endemà ets persona. Allò d’arribar a casa a les sis del matí la gent de 25 cap amunt ja ho contemplem menys".