On Catalunya

Turisme casolà

Grans plans per esprémer la Setmana Santa a BCN

Si ets de les persones que en aquesta ocasió no agafes carretera i manta i les teves vacances es resumeixen en els dies festius obligatoris, no desesperis. La capital catalana ofereix moltes i variades alternatives per disfrutar també en aquests dies de primavera.

És una oportunitat única perquè els barcelonins redescobreixin la joia de Gaudí, i gratis

Xishi Helados Tanghulu 0

Xishi Helados Tanghulu 0

7
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tots els teus amics amb vols en l’horitzó, preciosos hotels reservats i escapades plenes de sol i natura. I mentrestant, la teva agenda més buida que la del president del Senat. ¿Et toca quedar-te a casa per Setmana Santa? No t’avorriràs. Barcelona està plena de plans per disfrutar dels dies festius, i sense fer les maletes.

1. SAGRADA FAMÍLIA

EPICENTRE RELIGIÓS

Passa’t per l’àrea més massificada de la ciutat, la Sagrada Família, que serà l’epicentre de la Pasqua barcelonina. Els dies 13, 14 i 15 d’abril la façana de la Passió (la del carrer de Sardenya) s’il·luminarà amb un espectacle de música i llums gratuït que donarà color al temple. Cada dia hi haurà dues sessions de 20 minuts de durada, una a les 21 hores i una altra a les 21.30 hores.

La façana de la Glòria de la Sagrada Família, dimarts passat. | MANU MITRU /

MM

Però a més, és una oportunitat única perquè els barcelonins redescobreixin la joia de Gaudí, i gratis. Portes obertes del 13 al 20 d’abril. Per a les cerimònies, és clar. El diumenge 13 d’abril a les 12 hores, el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, presidirà la celebració del Diumenge de Rams amb la benedicció de rams i la posterior eucaristia. També hi haurà actes religiosos Dijous Sant, Divendres de Passió, Dissabte de Glòria i Diumenge de Resurrecció (del 17 al 20 d’abril). Tots els dies, entrada lliure fins a completar l’aforament, excepte el 13 d’abril, les entrades del qual s’han d’haver reservat.

Molts temples i esglésies de la ciutat també es rendeixen a la Setmana Santa. La catedral de Barcelona (Pla de la Seu, s/n), la parròquia de Sant Agustí (plaça de Sant Agustí, 2), la parròquia Major de Santa Anna (Santa Anna, 29) i la basílica de Santa Maria del Pi (plaça del Pi, 7), entre d’altres, trauran els seus sants al carrer en forma de processons i plans carregats de tradició.

2. REDESCUBREIX NOU BARRIS

RUTA DE PEL·LÍCULA

Amb el merescut èxit de la pel·lícula El 47, molts barcelonins que havien ignorat l’existència de Nou Barris han començat a redescobrir aquesta zona de la ciutat. La millor forma de començar el tour és pujant al bus 47 fins al final de línia, al barri de Canyelles. En el recorregut pots o bé passejar pels enormes parcs del barri –el de la Guineueta o el Central de Nou Barris, amb l’edifici de la seu del districte i el seu pati amb palmeres–, o pujar a l’autobús 182 i fer la carretera alta de Roquetes fins al castell de Torre Baró i el seu mirador, als peus de l’estructura. Les vistes sobre la ciutat valen la pena.

Panoràmica de Torre Baró /

Ajuntament de Barcelona

Per menjar, no hi ha lloc a dubtes: el 5 Hermanos (Federico García Lorca, 31). Als peus de la serra de Collserola, a la part de dalt de Canyelles, és un restaurant familiar, amb menjar local i una terrassa per esprémer al màxim el sol, que ja comença a picar fort. Un pla primaveral perfecte sense haver d’agafar el cotxe.

3. DE COPES VIRALS

ENTRE CÒCTELS I CERVESES

«La setmana serà santa, però jo no». Amb aquest mític eslògan, centenars de barcelonins surten anualment als carrers per aprofitar els dies festius de Pasqua. I normal, perquè el pròxim cap de setmana ofereix opcions infinites per fer-ho. Per exemple, una d’efímera, que només durarà tres dies: el Barcelona Beer Festival, la gran festa de la cervesa artesana. Serà de l’11 al 13 d’abril al Hall 2 Fira de Montjuïc (avinguda de la Reina Maria Cristina, s/n).

Interior de 'El Bestiari'. /

El Bestiari

També hi ha l’opció d’anar a una cocteleria, que a Barcelona es compten a puntades de peu. Et simplifiquem la llista d’opcions. Aquests són els must on prendre els còctels que triomfen ara mateix. Primera parada al Gòtic: El Bestiari (Rec, 49). L’han batejat a Reels com «el bar medieval de Barcelona», tot i que aquí no se serveix hidromel a l’estil El Senyor dels Anells. L’element medieval ve perquè tant la seva carta com el local estan inspirats en les bèsties de l’imaginari medieval barceloní –per això el nom–. Fins i tot la vaixella (elaborada artesanalment en un taller a la rebotiga) té forma de criatura mitològica.

Un bar que és tendència atemporal és Dow Jones Bar (Bruc, 97; avinguda de la Diagonal, 430). «És com la borsa, aquí cada beguda canvia de preu segons la seva demanda», explica una parroquiana, en un TikTok amb més de 100 mil m’agrada. Un local una mica envaït per guiris, és cert, però molt temàtic ara mateix: licitant per les copes sentiràs més adrenalina que l’Ibex 35 aquests dies.

Enric Rebordosa y Lito Baldovinos, fundadores del Grup Confiteria, en su nueva coctelería Focacha, en la calle de Tuset. /

MANU MITRU / EPC

I si et va el rotllo de cocteleries clandestines, passa’t per l’última inauguració del Grup Confiteria, els mestres barcelonins del còctel, responsables de locals com Paradiso i Monk. És Focacha (Tuset, 19), una focacceria artesana que amaga un bar de copes dels 70 a la part de darrere. Hot spot indiscutible en Reels.

4. TEMPORADA DE GELATS

GUSTOS AMB MILERS DE 'LIKES'

¿Que no tens res interessant per fer aquests dies de Setmana Santa? Doncs aprofita l’excusa d’estrenar la temporada de gelats. Als amants del barri de Gràcia, Cloud (plaça de Rovira i Trias, 5) ja us sonarà. Gelato italià, del de veritat, amb una carta que va rotant i variant segons l’època i la inspiració de Maurizio Lunardi, el mestre artesà que hi ha darrere del local. Ara estrena nova temporada, amb gustos molt primaverals (com l’affogato), que ja estan provocant cues per tastar-los.

Bocadillo de Da Gallo. /

MoneoMoneo

No és l’única gelateria de Barcelona amb les portes plenes de transeünts amb ganes d’anar-hi a fer llepades. El mateix passa a DelaCrem, amb dues seus a Barcelona, una al carrer d’Enric Granados (15) i una altra al passeig de Sant Joan (59). Gelateria artesanal que no requereix presentació i pels gelats de la qual val la pena fer cua, fins i tot quan arribi l’agost i el seu sol abrasador.

Paral·lelo (Sèneca, 18; Ausiàs Marc, 55), Da Gallo (Mallorca, 227; Canvis Vells, 2) i Amiko Gelato (Consell de Cent, 318) són altres noms per apuntar-te a l’agenda. Va ser sortir el sol després de la temporada de pluges, i multiplicar-se a les xarxes com a espores.

5. MENJAR DE CARRER

ASIÀTICA EL MES 'TREND'

¿Tens amics al Japó? Què importa, res a envejar. Tot el menjar de carrer asiàtic ja ha arribat a Barcelona. És l’última tendència tiktokera, menjar les porcades (en el bon sentit) que es porten als carrers de Tòquio, Pequín i Seül. Aquesta és la guia per trobar les més virals.

Notícies relacionades

Des de Tòquio: el sando. ¿Què és, que sona tan exòtic?, et deus preguntar. Doncs es tracta d’un sandvitx. Dues llesques de pa de motllo i coses al mig. Però no, no només això. Té molts gustos, barreges amb ingredients asiàtics i, en resum, un berenar que sembla simple però va més enllà. A Barcelona el tens a Sando Café (Comerç, 16).

Buscando la inspiración en Sando Café Sando, en la calle Comerç de Barcelona. /

AC

Des de Seül, els korndogs. Són hot dogs però arrebossats. Un menjar ràpid, greixós i deliciós que no és gens estrany que estigui arrasant. Els pots trobar a Ankla (Comte d’Urgell, 21). Un altre arrebossat coreà que arrasa a TikTok: el pollastre fregit coreà d’Oso Familia (Alí Bei, 69). Alerta, que acabaràs amb les mans ben llardoses (perfectes per rerellepar-les). I per acabar, una delícia xinesa, el tanghulu, una llaminadura típica de Pequín. Es tracta de fruites cristal·litzades en una broqueta. Com la típica poma de caramel de les fires, però amb raïm, maduixes i fins i tot pebrots. Tastets de sucre que t’exploten a la boca. Els pots trobar a Kyomi Tea (Travessera de Gràcia, 138) o, en la seva versió gegant, a Xishi (Roger de Flor, 82), on venen pintxos de gairebé mig metre. n

Temes:

Barcelona TikTok