On Catalunya

El plaer de menjar a Lleida i província

Aquesta zona de Catalunya sol ser la gran oblidada per als gurmets. Cras error, com ho demostren aquests establiments

El plaer de menjar a Lleida i província

Jordi V. Pou

2
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Lleida i la seva província són zones bastant oblidades per als gurmets. Però això no vol dir pas que s’hi mengi malament. Ni de bon tros. Són molts els llocs on paga la pena de fer una aturada gastronòmica en el camí (si hi passes) o fins i tot com a destinació final de l’escapada. Aquí tens una llista de bons restaurants de Lleida i de la província que hem visitat i que sabem que no et fallaran.

La Boscana (Bellvís)

Un dels restaurants més bonics que hi ha és a Bellvís, Lleida, on Joel Castanyé investiga i esprem la fruita de proximitat. Es podria dir que aquí hi ha el regne de l’alta cuina fruitera sense temor d’equivocar-se.

La Vella Farga (Lladurs)

Aquest restaurant forma part d’un hotel de 15 habitacions envoltat de boscos i prats de Lladurs, al Prepirineu de Lleida, a un quart d’hora de Solsona. Situat en un dels diversos edificis d’arquitectura medieval d’aquest luxós i tranquil·líssim complex, ofereix un menú degustació ideat per Jordi Llobet i executat per l’equip de Teresa Badrenas. Està basat en la cuina tradicional catalana elaborada amb ingredients de proximitat i temporada; això sí, amb tècniques i presentacions modernes. Per això hi ha algun trompe-l’oeil. Entre els plats destacats, el fals tomàquet de mató de Montserrat i alfàbrega, la carxofa coulant d’ou i tòfona, l’arròs d’ànec amb cremós de foie i avellanes, i la costella a baixa temperatura amb bolet de card, remolatxa i cacau. El menú costa 95 euros, però es poden demanar plats de la carta.

L’Espurna (Lleida)

El trentí Jordi Vidal té coneixement, té ambició i té un restaurant formidable al centre de Lleida, on hi va haver l’històric Forn del Nastasi. El nom de l’establiment respon a la brasa que els clients poden espiar per una finestreta de camí del menjador.

Ferreruela (Lleida)

El restaurant de Gonzalo Ferreruela, que va ser cap de partida d’El Celler de Can Roca, disposa d’un ampli i agradable interior a la ciutat de Lleida i amb una graella que fan anar amb estratègia i reflexió. Subtitula l’establiment com a cuina de la terra.

Malena (Gimenells)

A una vintena de quilòmetres de Lleida, Xixo Castaño i Maria Elena Ruiz continuen en la fe de l’avantguarda gastro i han incorporat als fills al singular establiment que regenten. L’entorn de Malena, el nom en honor a la besàvia de Xixo, que va ser cuiner, és peculiar: es troba en una finca experimental de l’Institut de Recerca i Tecnològia Agroalimentàries (IRTA), en què investiguen la fructicultura, i ocupa l’espai d’una antiga vaqueria.

Roc & Cris (Betren)

Roc Carbonell i Cristina Delgado despleguen la gastronomia menys previsible de la Vall d’Aran, porosa i fronterera, amb el seu toc asiàtic.

Fandango Baqueira (Salardú)

Fandango Baqueira és un restaurant d’hivern –amb serveis de 130 persones a totes dues plantes– que a l’estiu muta de cara, sabedors que la clientela ja no portarà adossats els esquís i les armilles encoixinades, sinó sabatilles amb piquis, pantalons curts i samarreta folgades.

Notícies relacionades

La Cava (Tàrrega)

Albert Marimon, xef inquiet, omple el rebost de productes locals. I el públic respon, perquè els plens són impressionants: bon menjar, bon preu i bona diversió a La Cava.