On Catalunya

MÉS ENLLÀ DE LA CUINA

'Gastroshows'

Diversos restaurants de Barcelona afegeixen a l'oferta gastronòmica activitats artístiques i musicals

ARTTE És un contenidor cultural.

ARTTE És un contenidor cultural. / JOAN PUIG

3
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO
BARCELONA

Els restaurants són, per si mateixos, capaços d'atraure amb els seus plats els clients. Però alguns van més enllà i ofereixen un plus a mig camí entre l'art, la cultura i el que és lúdic. És el cas de diversos locals que sumen a la seva oferta gastronòmica una proposta artística, teatral, musical... El xou, en aquests casos, va més enllà del plat. I el públic ho està acollint amb satisfacció.

A El Principal (Provença, 286) ha acabat el cicle Espectapes, proposta de teatre lleuger maridat amb tres tapes i una beguda (22 euros) que ha omplert de públic durant tres mesos la biblioteca que aquest restaurant té a l'interior d'una illa de L'Eixample. Després de l'èxit ja pensen en un nou cicle per al 2016, encara que aniran brindant actuacions musicals sense una programació regular. «Obrim al públic més jove un restaurant d'aspecte clàssic», explica una portaveu del local que té entre responsables a Adrià Farré, que va treballar a La Cubana.

Milo Grill (Balmes, 127) té entre els seus socis Álex de la Nuez, músic, compositor i productor que va formar part de Zombies, Tequila i Alex & Christina. El xef, a més a més, és Lluís Gómez Llunas, fill de Dyango. Resultava gairebé obligat que aquest projecte tingués entre els seus pilars una oferta musical amb discjòqueis que animen una carta a base de plats mediterranis i carn argentina a la graella. De la Nuez, que porta la part lúdica, no només programa punxadiscos tots els caps de setmana («espero portar discjòqueis amb cert renom»), sinó que proposarà ben aviat actuacions de tota mena, ja siguin de tango, òpera, blues, màgia i fins i tot karaoke. Serà als baixos del restaurant aquest estiu. «En un restaurant hi ha de passar qualsevol cosa. Dos i dos no han de ser sempre quatre», explica.

Són molts els restaurants amb punxadiscos. Chéri (Granados, 122), Ajoblanco (Tuset, 20), Barceló Raval (Rambla del Raval, 17-21), Banana (Fusina, 7), Blitz (Urquinaona, 8)...

Doble, als baixos de L'Eggs (Passeig de Gràcia, 116), obre de dijous a dissabte. Cada dia hi ha música en directe (jazz, swing, blues...) que anima la carta internacional dissenyada per Paco Pérez. «Vam començar només els dijous, però vist l'èxit ho vam ampliar a la resta de dies», explica Javier Planas, un dels socis del local, que contracta un pianista o un guitarrista perquè acompanyi els sopars abans de l'actuació del grup de torn. A la Sala Vivaldi (Llançà, 5) encara ofereixen més; hi ha actuacions 23 dels 31 dies de maig.

Notícies relacionades

«CUB CREATIU» / Un altre dels últims a arribar és Naya (Gran Via de les Corts Catalanes, 459), un espai «gastromusical» en què sona música en viu, hi ha sessions de monòlegs i s'hi exposen obres d'art. Artte (Muntaner, 83) és un altre multiespai que ofereix més coses que menjar. És saló de te però també un contenidor cultural en què hi ha concerts entre setmana de jazz, òpera, contemporània… i també silenci (dijous i divendres, 10 minuts a les 11 del matí). També s'hi exposen obres d'art. «El nostre cub creatiu -expliquen- està obert a grafistes, pintors, músics, ballarins, fotògrafs».

Al Born, hi podem trobar Guzzo (plaça Comercial, 1). Els seus responsables el defineixen com un «espai multidisciplinari on música, art, gastronomia i cocteleria es donen de la mà». Hi ha programació de discjòqueis (no només de nit, sinó els diumenges, quan serveixen el brunch), concerts (jazz, afro, pop...) durant i després dels sopars, exposicions de fotos, concursos d'il·lustracions, i fotografies... «La gastronomia no és només menjar, es pot embolcallar amb més coses». Una frase que firmarien la resta de propietaris d'aquests locals.

Temes:

Gastronomia