On Catalunya
FESTIVAL culinari A CALLDETENES
Festassa de Jubany pels 20 anys del seu restaurant
El xef celebra a Can Jubany un sarau amb 300 convidats

Nandu Jubany i la seva dona, Anna Orte, amb l’equip de Can Jubany, dilluns passat, a Calldetenes. /
Cada any, Catalunya celebra alguna festa gastronòmica per al record. El 2015 es recordarà sens dubte per la que va muntar Nandu Jubany dilluns al seu vaixell insígnia, al seu restaurant de Calldetenes, Can Jubany, que complia 20 anys. Així que el cuiner més hiperactiu del panorama culinari va decidir que havia de regalar-se -i regalar- un sarau en què no faltés res: ni els seus plats més representatius ni els convidats més il·lustres, tot això amenitzat amb música en directe. I així va ser, en dues tandes, de matí i tarda, per donar cabuda als més de 300 convidats.
Des d'amics anònims i famosos com el pilot dakarià Nani Roma (que presumeix de fer paelles molt bones) fins a proveïdors, periodistes i, és clar, cuiners amics. Perquè si una cosa té Jubany en la professió és l'afecte i el respecte dels seus col·legues. Ho van demostrar agafant el cotxe en direcció a Calldetenes estrelles de la talla de Joan Roca (El Celler de Can Roca), Albert Adrià (Tickets, Pakta, Hoja Santa), Fina Puigdevall (Les Cols), Oriol Castro (Disfrutar), Romain Fornell (Caelis), Oriol Ivern (Hisop), Marc Gascons (Els Tinars), Hideki Matsuhisa (Koy Shunka), Xavier Franco (Saüc), Josep Maria Freixa (Freixa Tradició), Òscar Manresa (Torre d'Alta Mar, Kauai), Ada Parellada (Semproniana), Juan Carlos Iglesias (un dels amos de Rías de Galicia, Espai Kru i Cañota Casa de Tapas)...
Notícies relacionadesJubany i la seva dona, sòcia i còmplice, Anna Orte, van ser els amfitrions i van agafar el micròfon per agrair la feina del seu equip i proclamar: «Aquest és el restaurant que vam somiar fa 20 anys». Un somni que ratifica la guia Michelin amb una estrella que a molts els sembla poca cosa.
DOS NOUS ESPAIS / La festa també va ser una excusa per presentar en societat dues noves dependències a Can Jubany: un espai a la terrassa per fer aperitius i prendre cafè, i un laboratori de R+D a la planta baixa del restaurant, al costat de la cuina.
- Nous títols i temporades Les 11 sèries que no et pots perdre aquest abril
- Previsió meteorològica Una vintena de comarques, inclosa la de Barcelona, en avís groc per intensitat de pluja
- Habitatge Barcelona projecta les primeres demolicions per començar a construir 3.360 pisos entorn de la Sagrera el 2029
- Investigació científica L’Hospital del Mar descobreix per què el càncer de pàncrees és tan agressiu
- El Barça pretén tornar al Camp Nou al setembre
- Famosos El canvi radical d'Antonio Orozco després de pesar 127 quilos: "El meu metge em va dir que em podien passar cinc coses"
- Menys incidents La població de senglars a Collserola cau per la sequera i el control de fauna
- Polèmica editorial Anagrama es desvincula d’‘El odio’ i torna tots els drets del polèmic llibre a Luisgé Martín
- Jubilació Això és el que perds de pensió si decideixes jubilar-te abans de temps
- La policia mirarà milers de guanteres per veure si tens aquest objecte dins del cotxe (serà obligatori)