On Catalunya

LA RECEPTA

Arròs melós amb gambes

Arròs melós amb gambes_MEDIA_1

Arròs melós amb gambes_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA BARAJAS

María Calvet (a la foto) treballa a la parada de peix Carme i Maria, al mercat del Poblenou (plaça de la Unió, 25). Una de les receptes que recomana més als seus clients és l'arròs melós amb gambes, un plat molt senzill de fer però que requereix estar pendent de l'arròs perquè no es passi.

INGREDIENTS

Gambes

400 gr d'arròs

1,5 litres de fumet

1 ceba

2 tomàquets

2 nyores

Alls

Pebre vermell dolç

Oli

Safrà

PREPARACIÓ

Notícies relacionades

Es pelen les gambes deixant el cap i la cua. En una cassola, se sofregeix la ceba, els alls, les nyores, les pells de gambes i es cobreix amb el fumet. En una paella, es fregeixen les gambes amb abundant oli d'oliva. Es reserva. Es ratllen els tomàquets i se sofregeixen amb una cullerada de pebre vermell dolç. S'hi afegeix l'arròs i una cullerada de safrà. Es remena una mica i s'hi posa el fumet amb les verdures. Al cap d'un quart d'hora, s'hi posen les gambes i es deixa coure 20 minuts més fins que l'arròs estigui al punt. No ha de quedar caldós, sinó melós.

PRESENTACIÓ

Se serveix l'arròs en plat fondo i es menja amb cullera. Es poden substituir les gambes per vieires o per cloïsses.