On Catalunya
GURMETITZATS
Calamar i 'teriyaki'
¿On s'estableix la frontera del que és propi i aliè?
Vaig guiar un equip d'una televisió coreana per la Boqueria. Vam esmorzar a la barra de Quim Márquez, atesos pel seu fill Yuri. El periodista va preguntar què era local i què no i què modern i què antic. Uf, difícil. ¿On s'estableix la frontera del que és propi i aliè quan el territori és ple de camins i passos?
Va tastar els rovellons, la cua de vaca, les carxofes, les gambes amb allada, les mandonguilles guisades. I llavors van arribar els calamars farcits amb carn de porc, gambes, bolets i ¡salsa 'teriyaki'! L'element japonès estava tan ben integrat que en un tast a cegues hauria passat per guisat d'àvia. ¿Ho era? ¿El 'teriyaki' era amaniment o identitat? ¿Ho debatem?
Temes:
- A Rússia Així s'ha jubilat un jove amb 23 anys gràcies a una argúcia legal
- Tecnologia La identificació via mòbil amb el DNI virtual és vàlida a partir d’avui
- Turisme Sant Adrià estrena un resort de luxe de 53.000 metres quadrats
- Amnistiada pel sultanat "Tenia 18 anys i vaig deixar seduir-me pels diners fàcils"
- Futbol local El futur Hospi de Jordi Alba i Thiago Alcántara: objectiu, arribar a Primera Divisió
- ACTUALITAT BLAUGRANA La Lliga sacseja el Barça per les llotges VIP: «No té ‘fair play’ per inscriure Dani Olmo i Pau Víctor»
- Frau a Hisenda Ancelotti afirma que el Reial Madrid li va suggerir crear societats per cobrar drets d’imatge: «Mai em vaig adonar que alguna cosa no era correcta»
- Automoció Seat nomenarà ben aviat el substitut de Wayne Griffiths i Markus Haupt és el millor posicionat
- Pòdcast José Elías ho deixa clar: en què invertir per tenir rendibilitat sense riscos
- Mercat laboral Catalunya lidera la creació d’ocupació al març i supera de nou els 3,8 milions d’ocupats