On Catalunya

'FOOD PORN'

El Chingón, cuina amb tatuatges

Aquest petit restaurant del Poblenou proposa plats canalles, garatgers, d'aire californià

chingon

chingon / Irene Merlo

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio

MIKY MANRUBIA LLUEIX tatuatges. I la seva proposta gastronòmica, també. Al Chingón, el seu petit establiment del Poblenou (carrer de Pallars, 329), elabora plats canalles, garatgers, amb un halo californià perquè ell va treballar a Los Angeles com a xef durant uns quants anys després de passar per establiments populars a Granada i locals glamurosos a Eivissa. A vegades amb records mexicans, a vegades asiàtics. 

El Chingón

Carrer de Pallars, 329. Telèfon: 618 51 04 93. Preu mitjà: 25 €.

Però resulta complicat etiquetar-lo. Diguem que és atrevit i gamberro. O més: és punky, és trash. Que és food porn de veritat, del que demana menjar amb les mans, ja siguin unes ostres sui generis, un taco de pop molt picant o les costelles de porc cuites durant 12 hores a baixa temperatura. Manrubia no es talla a l’hora d’escollir bon producte, de manera que treballa amb carn ecològica de bou Danish Crown i peix de llotja. Per beure, cerveses artesanes (en té una de pròpia, l’American Pale Ale anomenada La Chingona) i unes micheladas de mil dimonis.