On Catalunya
Agafa pa i suca
La nova moda gastro: cafè amb ou, per Òscar Broc
Té el seu origen al Cafè Giàng de Hanoi: tasses de cafè amb rovell d’ou

Faig una volta per Instagram i al compte de @barcelonaeats descobreixo l’existència del cafè amb ou. No cal donar-hi més voltes: és un cafè amb rovell d’ou (i llet condensada). Una creació impossible que, segons la gent que l’ha provat, t’obre la porta a una nova galàxia cafetera de cremositat i dolçor.
Gràcies al ‘post’, m’assabento que aquest atrevit combo té el seu origen al Cafè Giàng de Hanoi, un local que segueix obert i alimenta els vietnamites amb el seu calòric beuratge. Continuo indagant i em perdo en un oceà de vídeos, receptes i imatges de tasses de cafè amb ou. I m’enamoro de la seva densa capa d’espuma groguenca. Té bona pinta, sembla més cremós que l’espuma d’afaitar, és l’unicorn dels cafès. El desig ja és irrefrenable. Al cap de mitja hora, només penso a sortir al carrer i enviar-me'n un coll avall... ¡però no trobo cap lloc a la ciutat que el serveixi (música trista de piano).
Notícies relacionadesBarcelona, ¿què et passa? ¿On són els coffee shops de cafès amb ou? De vegades no reconec aquesta ciutat. Fa temps que hem creuat el llindar dels cafès d’especialitat i els curcuma latte, per això em sorprèn que cap ‘entrepreneur’ amb sabatilles Veja hagi apostat fortament per l’egg coffee (sí, en anglès mola més). Diantre, aquesta beguda ho té tot per convertir-se en la nova moda gastro. És instagramejable, exòtica, ‘cool’ ...
Cafè amb ou escumat
Confio que els barcelonins sapiguem esmenar l’error. De fet, amb la quantitat de genis que tenim en aquesta ciutat, em jugo el perruquí que el 2023 veurem per tot arreu no només egg coffes, sinó variants flipades de cuina canalla que faran plorar desconsoladament la meitat de la població de Hanoi. Cafè amb ou escumat, com si ho veiés.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Aldarull Un grup causa aldarulls en un tren obligant a intervenir la maquinista
- Negociacions El PSOE i Junts es reuneixen abans del debat de la qüestió de confiança
- Un 93% dels trens de la Cerdanya incompleix l'horari
- CARDIOLOGIA ¿Què són i com evitar els greixos trans, que augmenten el risc de mort un 34%?
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet