On Catalunya
Agafa pa i suca
La invasió del bistec tàrtar, per Òscar Broc
L’allau de carn crua adobada amenaça de sepultar-nos. McDonalds l’acabarà incloent fins i tot al Happy Meal dels teus nebots. ¿Sobreviurà a aquesta febre?

A l’últim programa de ‘Joc de cartes’, el periodista gastronòmic Josep Sucarrats ens va alertar de l’epidèmia de bistecs tàrtar que pateix Barcelona des de ja fa uns anys. Com sempre, Sucarrats va encertar i em va fer pensar en l’allau colossal de carn crua adobada que amenaça de sepultar-nos, si és que no ho ha fet ja.
M’encantaria saber què impulsa les tendències gastronòmiques; ¿quina misteriosa força s’encarrega de consagrar certs plats o ingredients i convertir-los en moda? A Barcelona, aquestes onades es donen amb bastanta freqüència: algunes s’han mantingut en el temps, com el tàrtar de tonyina amb alvocat, d’altres s’han anat apagant, no tinc prou dits per comptar-les, però el cas del bistec tàrtar ha superat qualsevol expectativa. D’un temps ençà, la recepta s’ha colat a pràcticament tots els restaurants de la ciutat. No ens n’adonarem i McDonalds l’acabarà incloent fins i tot al Happy Meal dels teus nebots.
Un disseny perfecte
Notícies relacionadesS’agraeix que un veterà es converteixi en tendència. La qualitat mai passa de moda, com deia l’eslògan de Levi’s. Tinc clar que, si s’executa bé, el bistec tàrtar és un disseny perfecte. Sempre he pensat que és un invent a prova de modes; no obstant, detecto que ja comença a tenir ‘haters’ per culpa de la seva molesta omnipresència.
Pel que fa a mi, continuaré disfrutant del bistec tàrtar del Bardeni o del Mont Bar, per esmentar alguns dels meus favorits. De tota manera, en ple abús de la fórmula, la pregunta pesa cada vegada més. ¿Sobreviurà a aquesta febre el bistec tàrtar o, com bé deia la cançó, se’ns trencarà l’amor de tant utilitzar-lo? Sento ser pessimista, però em temo que ens acostem perillosament a la segona opció.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Aldarull Un grup causa aldarulls en un tren obligant a intervenir la maquinista
- Negociacions El PSOE i Junts es reuneixen abans del debat de la qüestió de confiança
- Un 93% dels trens de la Cerdanya incompleix l'horari
- CARDIOLOGIA ¿Què són i com evitar els greixos trans, que augmenten el risc de mort un 34%?
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet