On Catalunya
Agafa pa i suca
Truita de paranoia, per Òscar Broc
Aquesta setmana sembla més segur jugar a la ruleta russa que demanar-ne una de Betanzos. És la primera vegada en 30 anys que Casa Dani té un brot de salmonel·losi

La notícia m’ha caigut com un cub d’aigua gelada al clatell. Casa Dani, un restaurant de Madrid conegut per la qualitat de les seves truites, ha sigut el focus d’un brot de salmonel·la que ha afectat ja unes 40 persones. Mentre escric aquestes línies, no se sap exactament la causa, però tot apunta a les truites de patata poc quallades que factura en massa aquest conegut restaurant.
Soc un obsés de la truita sucosa, com menys quallada millor. M’encanta per esmorzar i la consumeixo molt sovint als meus llocs de confiança. Mai he patit una intoxicació, i no serà per falta d’afany. Però aquesta setmana, la truita sucosa ha creuat tots els mitjans –televisió, ràdio, premsa escrita i xarxes– com si fos una assassina en sèrie. Per un moment, semblava més segur jugar a la ruleta russa enmig d’un huracà que demanar-ne una de Betanzos al bar Manolo.
Drama de dos ous
No caiguem en el drama gratuït. Tots els temples de la truita als quals acudeixo respecten escrupolosament les pautes fixades per Sanitat. Un esclat d’intoxicacions pot acabar amb el teu negoci de cop; cap establiment seriós se la jugaria.
Notícies relacionadesEl cert és que Casa Dani factura una quantitat indecent de truites al dia. I quan jugues amb xifres de producció tan voluminoses i utilitzes tants ous crus, per molt bé que ho facis el risc es multiplica exponencialment. És la primera vegada en 30 anys que Casa Dani té un problema d’aquest tipus; vist en perspectiva el ‘salmonel·lagate’ sembla un «pot passar» de llibre.
No obstant, l’horda de nutricionistes, metges i gastrònoms que ha inundat els mitjans ha aconseguit omplir la meva truita sucosa amb un extra de paranoia. Hauré d’acostumar-me a tan innovador ingredient.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Aldarull Un grup causa aldarulls en un tren obligant a intervenir la maquinista
- Negociacions El PSOE i Junts es reuneixen abans del debat de la qüestió de confiança
- Un 93% dels trens de la Cerdanya incompleix l'horari
- CARDIOLOGIA ¿Què són i com evitar els greixos trans, que augmenten el risc de mort un 34%?
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet