On Catalunya
Agafa pa i suca
Amor a la Tagliatella, per Òscar Broc
La franquícia s’ha convertit en el detonant d’una guerra absurda a Twitter

El dia de Sant Valentí, La Tagliatella es va convertir en trending topic. Estupor. ¿Com és possible que aquesta vilipendiada franquícia arribés al cim de Twitter el dia dels sopars romàntics a restaurants cuquis? Vaig decidir furgar en l’assumpte, i resulta que per a la nit de Sant Valentí, molta gent tria La Tagliatella del seu barri per celebrar l’amor en parella. D’altra banda, també hi ha molta gent que recorre al gag de La Tagliatella per fer uns riures a costa de la deixadesa d’altres. Resultat: Tagliatella per aquí, Tagliatella per allà.
Confessió grossa: durant un temps vaig baixar a aquests inferns i, què diantre, admeto que les seves pizzes de paper de fumar i les seves racions elefantíaques de pasta em van salvar la vida en més d’una ocasió. Ara estic en un grup de teràpia de Tagliatèllics Anònims. Alguna cosa hi havia en aquesta trinxera que m’era suficient. I tot i que fa eons que no hi torno, puc entendre els que van a la seva crida sense rubor. El que em resulta delirant és que La Tagliatella s’hagi convertit en el detonant d’una guerra absurda. ¿Els que se’n foten? Uns esnobs. ¿Els que treuen pit? Uns suïcides gastronòmics. I així vam passar la tarda en les profunditats de Twitter.
¿T’agrada menjar-hi o t’agrada riure’t del seu menjar? És igual. La Tagliatella ja s’ha convertit en una icona (popular per a uns, ‘kitsch’ per a d’altres). L’esmentada franquícia promet una suposada cuina italiana que alguns qualifiquen de cuina carcerària. Pasta dubtosa, salses intercanviables, aromes a precuinat... Efectivament, La Tagliatella no és el Xemei, però no fa falta tenir un màster en cuina molecular per saber-ho. Ja ho deia la tuitaire @albihm: «O sigui, val que no sigui Can Roca, però t’apanya».
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Aldarull Un grup causa aldarulls en un tren obligant a intervenir la maquinista
- Negociacions El PSOE i Junts es reuneixen abans del debat de la qüestió de confiança
- Un 93% dels trens de la Cerdanya incompleix l'horari
- CARDIOLOGIA ¿Què són i com evitar els greixos trans, que augmenten el risc de mort un 34%?
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet