On Catalunya
Agafa pa i suca
‘Succession’ a la Boqueria de Barcelona, per Òscar Broc

barcelona/Pinotxook.jpg /
Ara que estem ficats de ple en l’última temporada de ‘Succession’ (HBO), és inevitable associar les intrigues familiars de l’estirp dels Roy amb el cas Pinotxo. La mort de Juanito Bayén ha visibilitzat una guerra interna entre el mític cambrer i el seu nebot. D’un assumpte tan amarg, només en coneixen els detalls més profunds els implicats. Seria una temeritat opinar sobre aquesta controvèrsia sense disposar de totes les dades del relat, més enllà de les versions enfrontades i comunicats.
El que ens queda ara, després del tancament d’un local emblemàtic i històric al que Barcelona hauria de preparar un merescut homenatge, és l’amargor d’una cruenta batalla que no sembla que hagi acabat. El mal ja està fet. Sense temps per plorar la pèrdua d’un espai emblemàtic i estimat, ni de digerir la mort sobtada de Pinotxo, ens veiem abocats a tota velocitat a un escenari grotesc de rumors, bilis, escaramusses legals i conflictes consanguinis tremendament sucosos per a la premsa. Hem saltat a un episodi de ‘Succession’ sense temps per posar en perspectiva la trajectòria que fins fa uns mesos era la barra barcelonina més coneguda en el pla internacional i més volguda en l’àmbit local.
Llegat tacat
El Pinotxo no mereixia un final tan enverinat. Parlarem més de la guerra familiar –que promet ser llarga i sagnant– que de la importància del bar i el llegat de Juan Bayén, una dolorosa injustícia per a un espai i un personatge tan simbòlics i tan profundament arrelats a la identitat de Barcelona. Què hi farem, els humans ens alimentem amb menjar sòlid, però al cap i a la fi el nostre plat favorit és intangible: es diu morbo.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Aldarull Un grup causa aldarulls en un tren obligant a intervenir la maquinista
- Negociacions El PSOE i Junts es reuneixen abans del debat de la qüestió de confiança
- Un 93% dels trens de la Cerdanya incompleix l'horari
- CARDIOLOGIA ¿Què són i com evitar els greixos trans, que augmenten el risc de mort un 34%?
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet