On Catalunya
Agafa pa i suca
Multa per golafres, per Òscar Broc
Un bufet lliure de Lleida va cobrar a quatre joves més de 100 euros extres per no acabar-se el menjar. ¿Què empeny els saquejadors de bufets a fer provisió de queviures com si anés a produir-se una apocalipsi?

S’han viralitzat les peripècies d’un grup de joves en un bufet lliure de Lleida. El restaurant els va cobrar una penalització substanciosa per la quantitat de menjar sobrant que es va quedar a la taula. Els xavals van agafar un carregament de sushi tan exagerat que van haver de tornar a casa amb diverses tones de makis i els estalvis delmats.
Els bufets lliures són un camp difícil. No hi tinc res en contra, però són escenaris especialment preparats perquè es desencadeni l’estupidesa humana. Hi ha autèntics experts a acumular menjar de tota mena en un sol plat, espavilats que construeixen Everests d’ensaladilla russa, croquetes, talls de chopped, patates fregides, peix i el que la casa disposi. Als bufets japonesos, hi ha gent que, si pogués, no dubtaria a arrasar la zona del sushi amb una pala.
@jadaay21Quan ens passem de menjar en un bufet lliure. Sort que era lliure....♬ so original – jadaay21
No entenc què empeny els saquejadors de bufets a fer provisió de queviures, com si en els pròxims 10 minuts anés a produir-se una apocalipsi. Com si el menjar exposat s’hagués d’acabar i «millor tot per mi abans que se l’acabi el julai de la taula del costat». El bufet treu el pitjor de nosaltres, potencia el nostre egoisme i impaciència, ens converteix en desperdiciadores professionals de menjar.
Menja i paga
Així doncs, celebro que cada vegada hi hagi més bufets que plantin cara als golafres acaparadors i els facin pagar pel menjar sobrant. Llegeixo al diari que el grup d’amics del bufet de Lleida va haver de desembutxacar un extra de més de 100 euros per les safates de sushi sense acabar. El més xocant és que ja sabien que existia aquesta política, i tot i així van demanar més menjar del que podien digerir. Sincerament: 100 euros em sembla poc peatge per a l’estupidesa humana.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Aldarull Un grup causa aldarulls en un tren obligant a intervenir la maquinista
- Negociacions El PSOE i Junts es reuneixen abans del debat de la qüestió de confiança
- Un 93% dels trens de la Cerdanya incompleix l'horari
- CARDIOLOGIA ¿Què són i com evitar els greixos trans, que augmenten el risc de mort un 34%?
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet