On Catalunya
Agafa pa i suca
Molta remolatxa, per Òscar Broc
És l’última tendència gastro de Barcelona: la remolatxa està colonitzant totes les cartes. Fins i tot ja se serveixen un Negroni d’aquest tubercle abans vilipendiat

Fa temps que és als restaurants de mig Barcelona. I va a més. Està colonitzant les cartes dels teus locals preferits i ni te n’has adonat. La remolatxa s’ha posat de moda... o una cosa semblant. La trobes en amanides, cremes, entrepans, sucs, sopes, hummus o pastissos. A tot arreu. La seva capacitat d’adaptació al medi és gairebé aterridora. Quina ratxa que porta la remolatxa.
Si fa 10 anys algú m’hagués dit que es posaria de moda, segurament hauria pensat que les drogues són molt dolentes. La remolatxa, per Déu. Si el mateix nom ja convida a prendre-se-la a conya. ¿Com és possible que un tubercle tan poc afavorit s’hagi convertit en la punta de llança de la revolució ‘healthy’? Els camins de les tendències gastronòmiques, com els de Déu, són inescrutables. Jo què sé.
Guanyadora contra pronòstic
Notícies relacionadesNomés sé que la remolatxa ho té tot per perdre. El seu aspecte tendeix a ser depriment. Tenyeix tot el que hi ha al plat amb aquest to vermellós que tant recorda a les cortines de vellut de les pel·lícules de David Lynch. Presenta una textura reptadora, desagradable fins i tot. I el seu característic gust terrós s’estén per tot el plat com l’aroma d’un pet en un ascensor. Que un artefacte tan defectuós sigui a tot arreu no deixa de sorprendre’m. Els meus respectes.
Tot això ve perquè l’altre dia vaig anar a una cocteleria que em va servir un Negroni de remolatxa. El beuratge anava acompanyat d’una torrada amb salmó i maionesa ¡de remolatxa! Estava tot boníssim, però no vaig poder evitar pensar com de lluny que ha arribat aquesta hortalissa abans vilipendiada i/o relegada a dietes veganes. D’aquí que et posin una remolatxa plena de terra al costat del cafè amb llet hi ha només un pas.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Aldarull Un grup causa aldarulls en un tren obligant a intervenir la maquinista
- Negociacions El PSOE i Junts es reuneixen abans del debat de la qüestió de confiança
- Un 93% dels trens de la Cerdanya incompleix l'horari
- CARDIOLOGIA ¿Què són i com evitar els greixos trans, que augmenten el risc de mort un 34%?
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet