On Catalunya
Tendència regressiva
Begudes fetes a l’antiga: el beure retro demana pas a Barcelona
barcelona/olimpic.jpg /
No són pocs els nous restaurants que fan una aposta decidida per les coses velles. I tot i que no són tan nombrosos, en l’apartat de les begudes barcelonines es poden trobar bars i cocteleries de nou encuny que també aposten per tragos fets a l’antiga. El màxim exponent d’aquesta tendència regressiva es troba al bulliciós carrer de Joaquín Costa, en ple Raval. Es diu Olimpic Bareto (Joaquín Costa, 25) i és un invent trencador, perquè de trencador no en té res. És un bareto, sí, és una cocteleria, també, però abans que res és una carta d’amor als cubates i copes que bevien els nostres pares i avis.
Aquí entra la creativitat d’uns ‘bartenders’ que han entès que, en ple auge del còctel d’autor amb efectes especials, el més punk és reivindicar el vas de tub i la música d’autos de xoc. El Marianito Preparado o el Pomada Collins són humils clàssics d’una carta en la qual també hi ha beuratges de festa major, i unes xips gruixudes amb coses que fan olor de pecat capital.
A cinc minuts de l’Olimpic, es troba el Muy Buenas (Carme, 63), llegendària trinxera modernista recuperada pel Grup Confiteria. És com un tros de la Barcelona de finals del XIX conservat en ambre. Darrere de la barra de marbre, una peça que hauria de ser declarada bé cultural d’interès nacional, es couen còctels amb licors catalans de tota la vida. Modernitat i tradició a la teva copa; el verí de la iaia en el format favorit del teu nebot. Dos consells: no et perdis el seu celler de vins catalans i no dubtis a tastar la seva cuina: s’hi menja fabulosament.
Notícies relacionadesSi busques una cosa més sofisticada, a l’hotel Barcelona Edition, al Born, batega Punch Room (av. de Francesc Cambó, 14), una cocteleria semiamagada que et colpeja amb un interiorisme exquisit, una bombolla de fusta, cuir i vellut en la qual es preparen els millors ponxos de Barcelona. Sí, els ponxos que es bevien els nostres avis a les festes, degudament actualitzats i convertits en objecte de desig. Si hi vas en grup o en parella i us ve de gust el mateix ponx, el mannà arriba en una ponxera de la qual us podreu servir, un caramelet per a Instagram.
Per cert, parlant de begudes amb bagatge històric, a la magnífica hamburgueseria Festín (Portal Nou, 19), no gaire lluny de Punch Room, podràs beure més que una esponja amb un combinat totxo: Fernet amb cola, també conegut com a Fernandito. Si els argentins consideren aquest cubata patrimoni intangible del seu país, deu ser per alguna cosa.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034