On Catalunya

Postureig 'low cost'

La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona

Aquesta estampa gastro deixaria muda fins i tot a Melody: en aquest restaurant se serveixen gambons, navalles i petxines de pelegrí amb pala. Postureig 'low cost' per 18 euros. El propietari ens revela el seu secret

Una de las mariscadas a palazos de Street Fish.

Una de las mariscadas a palazos de Street Fish. / Zowy Voeten

2
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

D'aquesta cuina surten mariscades a la mateixa velocitat que es posen les banyes a 'La isla de las tentaciones'. És bàsicament el 90% del que es demana en aquest restaurant, esbufega el propietar. Fa anys que és destí de peregrinatge de 'foodies', 'influencers' i detectors de gangues. Aquest és un postureig 'low cost'. "La mariscada més barata d'Espanya", prometen milions de reels i tiktoks. L'estampa gastro deixaria muda fins i tot a Melody. Aquí se serveixen gambons, navalles, petxines de pelegrí i cloïsses a palades.

Un camarero sirve en una mesa la mariscada con pala. /

Zowy Voeten

Street Fish (Nicaragua, 140). És un restaurant, sí, però fan servir diàriament més pales que en una temporada sencera de 'Dexter'. Així porten les mariscades a la taula: les serveixen en safates a palades entre mòbils que treuen fum. Hi ha vídeos i vídeos amb milions de visualitzacions. Els 'influencers' van venint en onades. L'altre dia van fer una trobada 5 'foodies' que sumen més de 650.000 seguidors només a Instagram (@elviajedeivan, @tueric, @judit_travel i Jaime i Judith de @comidaperronaa). També va fer postureig amb pala fa poc la Xiqueta de Montgat, la cambrera que es va fer viral a TikTok servint còctels dels 80 capaços de tombar d'un glop a Froilán.

"És baratíssima", justifiquen 4 joves sense ni tan sols treure el mòbil. "Que és la més barata està clar", assenteix al costat Alejandro. "Els nostres marges són molt petits". Alejandro Masdeu és el propietar d'Street Fish. "L'home de la pala" dels vídeos més virals. Fa dos anys que van començar a servir mariscades a palades. De seguida es van fer virals. "Vam haver de desconnectar fins i tot el telèfon –recorda Alejandro-. Teníem 500 o 600 trucades diàries". "Jo he arribat a posar 38 mariscades a la planxa", assegura Mario, el cuiner per qui passen totes. "Papi", li diuen.

Atacando una mariscada. /

Zowy Voeten

¿Què celebren? Una família ataca una safata XXL a 6 mans. "Celebrem la vida", somriuen. "Està bona –exerceixen de crítics gastro improvisats-. Està supercorrecta. "De les més interessants en qualitat-preu", assenteix el fill. És qui convida avui, assumeix sense posar els ulls en blanc. Sí, aquí es pot convidar a una mariscada familiar sense tenir la sensació d'haver invertit en les criptomonedes de Milei.

Notícies relacionades

Una pala per a dos costa 36€ (18€ per persona). Porta calamars, musclos, cloïsses, 6 petxines de pelegrí, 6 gambes i 6 navalles, detalla l'amo. Es poden afegir 6 escamarlans per 18 euros més o una llagosta per uns altres 20. Es recomana reservar: els caps de setmana s'omple.

"No és una mariscada d'un Botafumeiro –assumeix el propietari d'Street Fish-, però és una mariscada correcta a un preu correcte". ¿Que com aconsegueix ajustar tant els preus? "Tinc una empresa de distribució de peix a restaurants", Alejandro revela finalment el seu secret. "Si no, no podríem posar aquests preus". No enganya, no. "No enganyem a ningú –ho diu amb la boca gran-. Nosaltres reconeixem que treballem amb productes congelats".