On Catalunya

EN UNA CANTONADA DEL CARRER JOAN GAMPER

David Carabén i Flora Saura obren una cocteleria amb encant a les Corts

El cantant de Mishima i la presentadora d''Àrtic' es llancen a l'aventura amb La Javanesa

 

  / JOAN PUIG

2
Es llegeix en minuts
Iosu de la Torre
Iosu de la Torre

Coordinador de Podcast.

ver +

La intensitat en la barreja que conjuguen David Carabén i Flora Saura emergeix en una cantonada del barri de les Corts. Una cocteleria de nom La Javanesa que promet jornades agradables.

El líder de Mishima i la presentadora d'Àrtic (Betevé) se sumen al complicat món de la restauració amb una aposta clara pels còctels. Ha quedat enrere la idea original d'obrir un bar de tapes després d'un viatge a Nova York l'últim 11-S, on van detectar una tendència que ressuscitava a tragos del millor mescal i que tímidament agafa cos a Barcelona.

LA MESTRIA DE PABLO FIESTAS BERNAL

Carabén i Saura compten a la barra amb la mestria de Pablo Fiestas Bernal, peruà de canells prodigiosos i coneixement en l'aliança amb l'alcohol, tan apropiat com el seu primer cognom. ¿Fiestas? No és broma. L'anglès Zico Judge, amic de Carabén i Saura, completa la societat com a tercer accionista.

La Javanesa és un espai breu amb barra i piano. Carabén explica l'elecció del nom: Jean Gainsbourg i l'argot javanès utilitzat per les prostitutes als baixos fons a la França del 1900.

LA CULPA, DE GAINSBOURG

L'inoblidable cantautor francès va deixar per al gran públic el tema ‘La javanaise’. Al de Mishima el va inspirar en la recerca de donar sentit a la marca que va acabar d'il·luminar-se al descobrir les característiques d'aquell argot. “El javanès afegeix el vocable ‘va’ davant de cada síl·laba”. I el pronuncia tal com sona, en una ve acariciada per la efe. La multiplicació del ‘va’ construeix el logo dissenyat per a la cocteleria. "El rap francès actual també fa servir expressions del javanès", explica.

Notícies relacionades

Carabén es va endur de Nova York un còctel anomenat Dispara i apunta (mescal, suc de pinya, aiguamel emulsionat en cinc pebres i macerat 48 hores), que Fiestas Bernal clava després de jornades d'investigació. Aquí no es renuncia als clàssics gintònics, mojitos i margaritas ni a la cervesa de barril “tirada com a Madrid”, mentre la carta s'obre a peces antològiques com el costra, antecessor del margarita i el sidecar, a base de brandi, triple sex, marrasquí, suc de taronja i angostura, amb un gebrat de llimona i sucre, segons explica el portal Plateselector.

BRINDIS AMB MANEL I DANNY CRUYFF

Dimecres a la nit, la cantonada del carrer Joan Gamper era una festa. Gent de la música, l'esport i el periodisme brindant pel somni de Saura, Carabén i Judge. Els membres del grup Manel, el cantant Joan Dausà, companys de Betevé, la viuda de Johan Cruyff, Danny, entre altres, van poder certificar l'excel·lència en la caiguda de l'aixeta cervesera, l'àmplia gamma de la botelleria on no poden faltar els vins de la casa (el blanc Vine, Stones de Mishima i el negre Set Tota La Vida).