On Catalunya

Estrella de TikTok

La pastisseria de Sabadell on trobaràs totes les postres que es fan virals a les xarxes

De ben segur que t’ha aparegut fent ‘scroll’, és l’última sensació de ‘reels’ i TikTok i la nova meca dels influencers: Molycakes, una pastisseria amb la rebosteria més instagramejable de l’àrea metropolitana

La primera botiga de Barcelona que et fa riure

Crumbl cookies de Happy Hippo, Kinder bueno y galleta Lotus.

Crumbl cookies de Happy Hippo, Kinder bueno y galleta Lotus. / Molycakes

1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«No m’hauria imaginat mai que un influencer fos capaç d’atraure tant la gent», recorda la Nuri, una de les responsables de Molycakes (Budapest, 89, Sabadell). La pastisseria va obrir el 2019, però des de fa tres mesos ha viscut un ‘boom’ desorbitat. Va ser arran de la visita dels FoodBrosBcn. «Aquell mateix dia volia trucar-los i dir-los que esborressin el vídeo. Es va omplir el local de cues, estava saturat, el pàrquing estava ple, aparcats fins i tot a la vorera», explica com si fos una veterana del Vietnam.

Des d’aleshores, han anat arribant més influencers, que han atret moltíssim més públic. Sí, és la pastisseria de moda en les xarxes socials. ¿La recepta de l’èxit? Apostar per dolços molt tiktokers. Qualsevol tendència rebostera que se t’acudeixi és aquí. Que si ‘crumbl cookies’ (les galetes americanes gegants), que si ‘milkshakes’ de sabors (batuts americans), que si ‘cheesecake’, que si ‘croffle’ (la barreja de croissant i gofre), que si dònuts de ‘maple bacon’, «tot molt americà, que és el que triomfa en les xarxes. Molta salsa, molta rajada, molt pistatxo, Kinder Bueno, Happy Hippo, galetes Lotus», enumera.

Notícies relacionades

Ara ja, després de l’allau inicial, han descobert com domar les masses sense haver de cridar Jumanji. «Hem après a organitzar-nos», explica, orgullosa. Estan trobant l’equilibri entre satisfer la clientela antiga i fidel i les hordes de nous clients que arriben atretes pels flautistes d’Hamelín de TikTok. El local, familiar (les cares més visibles són la Nuri i l’Eva, la seva cunyada), és petit –té taules i terrassa–, i per això també aposten pel ‘take away’, perquè puguis gravar el ‘reel’ de rigor a casa.

‘Croffle’, la barreja entre croissant i gofre, amb ‘toppings’. /

Molycakes

Però no tot són postres virals. La seva especialitat són els pastissos personalitzats. Amb aquests pastissos van començar i són «el que ens permet ser més creatives», explica la Nuri. I tenen el mateix èxit que la seva rebosteria instagramejable: l’agenda de comandes ja està tancada per, almenys, les pròximes setmanes. Visita imperdible a l’àrea metropolitana.