On Catalunya

Platges

Catalunya aconsegueix el rècord de Banderes Blaves amb un total de 23

Aquestes són les 94 platges de Catalunya que tenen bandera blava aquest estiu

Catalunya aconsegueix el rècord de Banderes Blaves amb un total de 23

EFE / Kai Försterling (Efe)

2
Es llegeix en minuts
ACN

Catalunya lidera el distintiu Bandera Blava a tot l’Estat i aconsegueix un rècord amb 23 distintius, un més que l’any passat. Aquest any, Port d’Aro, a Platja d’Aro, recupera aquesta bandera, després de renunciar a presentar candidatura l’any passat per poder fer obres de reforma, situació en què aquest any es troben el Port Olímpic i Marina Palamós, motiu pel qual no s’han postulat aquest 2022.

Els ports de Girona lideren el nombre de Banderes Blaves amb 9, seguits dels de Barcelona (8), els de Tarragona (4) i Terres de l’Ebre (2). Totes les candidatures presentades han obtingut el distintiu, fet que consolida el compromís amb les obligacions i compromisos establerts pel tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental.

El guardó el concedeix un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambintal i del Consumidor (Adeac). Per fer-ho, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima de serveis, així com la informació i l’educació ambiental que en fan els seus gestors. 

«A més, possiblement l’any que ve hauran de disposar de desfibril·lador a les seves dependències», explica el president de l’Adeac, José Palacios. Es tracta, diu, de criteris que garanteixen el respecte per l’entorn i pel mar, com per exemple disposar de cursos, plafons informatius, o simplement escombraries per al reciclatge.

En tot l’Estat, aquest any s’han presentat 105 candidatures, de les quals han sigut guardonades un total de 103. D’aquestes, totes les presentades a Catalunya, 23, han rebut distinció: «És un èxit, i agraeixo l’esforç que feu des dels ports esportius», ha afegit Palacios.

«Les Banderes Blaves són un símbol de compromís compartit, està guanyant interès perquè les polítiques ambientals són cada vegada més una prioritat», afegeix el president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín. En aquest sentit, defineix els ports com «punts de trobada» per a la ciutadania i d’acord amb el respecte i la protecció del mar, fet que avala el reconeixement.

Rècord de ports guardonats

Amb la suma del Club Nàutic Port d’Aro, són 23 els ports catalans que han rebut la Bandera Blava, un més que l’any passat, «un rècord», segons ha detallat Gavín. En el conjunt de l’Estat, suposen el 22% del total. 

Notícies relacionades

La demarcació amb més ports guardonats és la de Girona, amb un total de nou. Es tracta dels clubs nàutics de Llançà, Port de la Selva, l’Escala, l’Estartit (Torroella de Montgrí), Aiguablava (Begur), Costa Brava (Palamós), Port d’Aro (Castell-Platja d’Aro), el Port Esportiu de Roses, i el Club de Vela de Blanes.

A Barcelona hi ha vuit ports, concretament els dels clubs nàutics d’Arenys de Mar, del Garraf (Sitges) i Lo Balís (Sant Andreu de Llavaneres), el Consorci Port de Mataró, el Port del Masnou, Marina Badalona, Port Retama (Sitges) i el Port de Sitges – Aiguadolç. A Tarragona són quatre, els dels clubs nàutics Salou i Cambrils, el Port de segur de Calafell i el PD l’Hospitalet de l’Infant, mentre que a Terres de l’Ebre s’ha concedit la Bandera Blava a dos clubs nàutics, els de l’Ametlla de Mar i l’Ampolla.

Temes:

Platges Banderes