On Catalunya

Aquesta platja a menys d'una hora de Barcelona és una de les millors de Catalunya segons 'National Geographic'

La platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú té bandera blava per la qualitat dels seus serveis

Per la seva ubicació privilegiada, és possible gaudir de diferents activitats com el ‘paddle surf’, el caiac o la vela

La platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú compta amb bandera blava

La platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú compta amb bandera blava / Cedida / RocRoi

5
Es llegeix en minuts
Pep Canals

Dies més llargs, temperatures més càlides i moltes ganes de fer plans. L'estiu ha arribat i comença a notar-se. Les principals ciutats del país, com és el cas de Barcelona, han començat a omplir-se de turistes, les terrasses de bars i restaurants desborden de vida i els espais naturals, ja sigui al mar o a la muntanya, s'han convertit ja en el millor pla per a escapar de les ciutats.

I si hi ha una cosa que no falla mai a l'estiu és, sense cap mena de dubte, anar a la platja. Prendre el sol, donar-se un capbussó, gaudir d'activitats aquàtiques com el ‘paddle surf’ o el caiac… Són només algunes de les opcions que ofereix aquest pla. I des de la Costa Brava a la Costa Daurada, passant per la Costa de Barcelona, el litoral català, banyat per les aigües del Mediterrani, té racons que mereixen una visita obligada.

En aquest sentit, en moltes ocasions no cal marxar gaire lluny de Barcelona per a trobar platges amb encant. És més, a menys d'una hora de la ciutat comtal, concretament a Vilanova i la Geltrú, es troba una de les millors platges de Catalunya, segons ‘National Geographic’: la platja de Ribes Roges.

Platja amb encant prop de Barcelona

Vilanova i la Geltrú és un municipi que guarda tota l'essència dels pobles costaners del mediterrani. Els seus carrers són el millor exemple d'això. La capital del Garraf està repleta de vida durant l'estiu i té racons per descobrir com la plaça de la Vila, el Museu del Ferrocarril de Catalunya, el Far de Sant Cristòfol i el Museu del Mar, entre d’altres com l'estàtua de Pasifae d'Oscar Estruga, situada en l'espigó de la platja de Ribes Roges.

Precisament, les platges són el punt fort de Vilanova i la Geltrú. El municipi disposa de 6 km de platges de sorra fina, accessibles i respectuoses amb el medi ambient. Concretament, té vuit: la platja del Far, la d’Adarró, de la República, de Sant Gervasi, Aiguadolç, Ibersol, la Llarga i la de Ribes Roges. Algunes d'elles disposen de bandera blava per la qualitat de les seves aigües i els serveis que alberga.

La platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú /

Cedida / Ajunt. de Vilanova i la Geltrú

Accedir a la platja de Ribes Roges és senzill. Està situada en el passeig homònim, en una zona residencial i amb una bona zona d'aparcament. Té una zona esportiva amb camps de voleibol i futbol, circuit de condicionament físic, lavabos adaptats, a més de tres quiosquets per a prendre's un refrigeri. 

Què fer a la Platja de Ribes Roges?

La platja de Ribes Roges, per la seva ubicació privilegiada, és perfecta també per a realitzar diferents activitats aquàtiques. Precisament, en aquesta platja, té una de les seves bases RocRoi, empresa especialitzada en esports d'aventura a l'aire lliure que opera en tota Espanya i que disposa d’un catàleg amb diferents opcions per a gaudir d'una jornada de platja diferent.

Activitats aquàtiques en família a Vilanova i la Geltrú

Més enllà de jugar a les pales, un dels clàssics familiars de les platges són els patins a pedals. Pedalar mar endins i tirar-se a l'aigua amb el tobogan. Una activitat divertida per a xalar de valent amb els més petits de la casa. RocRoi lloga durant una hora els patins amb tobogan a la platja de Ribes Roges.

Patí amb tobogan a la platja de Vilanova i la Geltrú /

Cedida / RocRoi

No és un clàssic encara, però probablement s'acabarà convertint en un. En els últims anys les platges s'han omplert de taules de persones que practiquen el ‘paddle surf’. Aquesta activitat consisteix a aconseguir aixecar-se sobre la taula i desplaçar-se pel litoral remant. Un esport que requereix de molt d'equilibri i que permet gaudir d'unes vistes increïbles. Comprar-les i portar-les-hi a la platja pot ser un enfarfec, per aquest motiu a la platja de Ribes Roges es pot llogar per una hora amb RocRoi.

'Paddle surf' a Vilanova i la Geltrú /

cedida / RocRoi

Una altra opció és endinsar-se una mica més en la mar i gaudir d'un passeig de caiac fins al monument de Pasifae al capvespre. Una activitat guiada per l'empresa especialitzada en esports d'aventura que permet gaudir del litoral de Vilanova i la Geltrú. I per a sumar-li una mica més d'adrenalina, Rocroi també ofereix una sortida de dues hores en catamarà, una embarcació ràpida i àgil.

Explorar la costa del Garraf

La costa del Garraf és un racó únic del litoral català i no hi ha millor manera d'explorar-la que des del mar. Així, per exemple, la zona d’Els Colls és un racó sense urbanitzar amb penya-segats rocosos envoltats de bosc mediterrani amb espècies com el margalló, única palmera europea. RocRoi té una sortida en caiac amb pícnic i sessió d’snorkel que s'endinsa en aquest espai i en diferents cales de la veïna Sitges.

Caiac a Vilanova i la Geltrú /

Cedida
Notícies relacionades

Les persones amb una mica més de nivell poden gaudir d'una sortida de 5 hores entre els penya-segats del Garraf, descobrint enclavaments com la Cala Morisca, La Falconera, la Cova del Congre, la Cova del Pebre, la Cala de Desenrocada o la Punta Llarga. L'empresa especialitzada en esports d'aventura també ofereix un bateig de dues hores en vela, una ruta guiada per a endinsar-se en aquest meravellós esport.

Vela a la playa de Ribes Roges /

Cedida / RocRoi

I si es busca un dia complet d'activitats a la platja, RocRoi ofereix el pack Beach Day Gold. Amb ell es pot gaudir del ‘paddle surf’, una sortida en caiac i acabar la jornada en el Beach Club La Daurada per a degustar els seus arrossos i els seus còctels. Un pla perfecte per a les persones més actives.