On Catalunya
AGENDA DE BARCELONA
Redescobrir la ciutat a través dels seus sons
La Biennal de Pensament, sota el lema ‘El demà de tot’, és un espai inclusiu de reflexió sobre el futur urbà, els grans reptes socials i la globalització de les ciutats
El projecte Sons de Ciutat transforma la nostra percepció de Barcelona al convidar-nos a explorar el seu paisatge sonor, descobrint els sons que donen vida als seus carrers
La Biennal de Pensament celebrarà la seva quarta edició del 8 al 13 doctubre. /
La música en directe torna als carrers de Barcelona aquesta tardor amb una nova edició de Sons de Ciutat. Tots els dissabtes d’octubre i novembre, a les dotze del migdia, els ciutadans podran disfrutar de concerts de petit format en espais emblemàtics dels eixos comercials i mercats de la ciutat. Aquest programa ofereix una variada proposta musical que inclou gèneres com el jazz, funk, rumba, música clàssica, òpera, rock, electrònica i folk.
El projecte, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, busca fomentar la dinamització econòmica i comercial a través de la rica cultura musical de la ciutat. Amb unes 200 actuacions, Sons de Ciutat no només dona l’oportunitat de disfrutar de la música en viu, sinó que també promou l’activitat comercial a Barcelona, revitalitzant els carrers i creant una connexió única entre l’art i l’entorn urbà.
El projecte compta amb la participació de reconeguts artistes que exploren i reinterpreten el paisatge acústic de Barcelona. Entre ells, destaquen Alosa, Coloma Bertran i Lia Sampai, Duo Romaria o Paula Valls. El so es converteix aquí en una eina per redescobrir espais emblemàtics i per reflexionar sobre com aquests influeixen en la nostra percepció i benestar. A més, el projecte té un enfocament participatiu, convidant els ciutadans a formar part d’aquesta experiència sensorial. Consulta la programació a barcelona.cat/sonsdeciutat.
Des del seu inici el 2018, la Biennal de Pensament de Barcelona s’ha convertit en un espai essencial per reflexionar sobre els grans reptes contemporanis. Reuneix experts de diverses disciplines per debatre sobre el futur de les ciutats i fer partícip la ciutadania de les grans qüestions que modelen el present i el futur social. A través de diàlegs, conferències, actuacions i debats, la Biennal ha arribat a tenir reconeixement tant a nivell local com internacional.
L’esdeveniment s’organitza entorn d’eixos temàtics fonamentals com la democràcia, la memòria, el postcolonialisme, el feminisme i els canvis tecnològics i climàtics. Aquests temes guien les converses sobre com construir un futur més inclusiu, just, sostenible i igualitari. Aquest any posarà el focus en la desconstrucció de principis que han marcat els últims dos segles.
Un programa divers i enriquidor
Amb un programa que inclou més de 60 activitats gratuïtes i obertes al públic, repartides per espais emblemàtics de Barcelona com el CCCB, el Canòdrom, la Model, Can Felipa i altres places culturals, la Biennal continua sent un referent per a aquells que creuen en el poder transformador del pensament i el diàleg. Més informació a biennaldepensament.barcelona.
Cultura segura i gratuïta
El Barcelona Districte Cultural és un circuit d’espectacles professionals que busca acostar la cultura als ciutadans. Inclou actuacions de música, teatre i circ en directe i garanteix una oferta de qualitat en els diferents centres cívics. Els espectacles són aptes per a totes les edats i les entrades són gratuïtes amb reserva prèvia. Més informació a la pàgina web barcelona.cat/districtecultural.
Comerç i cultura
Aparadors Artístics és un projecte que uneix comerciants, artistes i ciutadans al cor del Barri Gòtic de Barcelona. Amb 35 intervencions artístiques en aparadors, la iniciativa busca revitalitzar l’economia i l’esperit del barri. Els artistes transformen aquests espais comercials en plataformes de diàleg. La ruta es pot veure fins al 27 d’octubre. Més informació a aparadorsartistics.com.
Justícia Global a Sarrià – Sant Gervasi
Notícies relacionadesL’11 d’octubre, la Jornada Sarrià – Sant Gervasi per la Justícia Global se celebrarà sota el lema En xarxa pels drets humans. Coorganitzada pel Grup d’Entitats de Justícia Global de Sarrià-Sant Gervasi i el Districte, la jornada inclourà activitats lúdiques i reflexions sobre drets humans, enfocant-se en la infància i el racisme envers migrants. Més informació a la web barcelona.cat/sarria-santgervasi.
Cine a Poblenou
Del 10 al 13 d’octubre se celebra la quarta edició del Festival Rellisquín al Poblenou, un esdeveniment que projecta pel·lícules urbanes que no tenen cabuda en sales convencionals. Aquest festival és un espai de reflexió sobre conflictes urbans i reivindicacions socials a través del cine. Rellisquín reviu el nom popular d’antics cines del barri. Per a més informació: festivalrellisquin.org.
- Nou recurs tàctic del barça La hipnòtica trampa de Flick
- Fons europeus Una cooperativa rep 40 milions de la UE per a 350 pisos socials
- Una generació de vidre de ferro
- Consum d’electricitat La producció rècord dels pantans que guarden energia cobreix les renovables
- La tromba a l’aeroport del Prat nega les pistes, la T1 i el pàrquing