La Generalitat reconeix retards en la potabilització del Besòs

Mascort defensa la seva gestió de la sequera i insisteix en la bona marxa de les pròximes plantes de Montcada i el Bon Pastor

La Generalitat reconeix retards en la potabilització del Besòs
1
Es llegeix en minuts
Guillem Costa
Guillem Costa

Especialista en Medi ambient, sostenibilitat i biodiversidad

ver +

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, va admetre ahir durant una compareixença en una comissió del Parlament certs retards en l’ampliació de l’actual potabilitzadora del Besòs. Mascort va explicar que quan es realitza un projecte d’aquest tipus s’està a expenses de les circumstàncies, cosa que pot comportar lleus retards.

Sílvia Paneque, del PSC, li va preguntar pel tractament del cabal del Rec Comtal, i Joaquim Calatayud, de Junts, va incidir en el fet que les obres no estiguin llestes tal com va anunciar el president Pere Aragonès durant la primavera del 2023.

No obstant, Mascort va assegurar que les obres de l’estació de tractament operada per Aigües de Barcelona acabaran aviat, i va anunciar que s’estan accelerant les dues noves potabilitzadores al mateix Besòs (una a Barcelona, al Bon Pastor, i una altra a Montcada).

Notícies relacionades

El conseller va defensar la seva gestió, basada en la planificació, i va assegurar que posaran en marxa més plantes d’aigua regenerada i que ben aviat començaran les millores a la potabilitzadora de Cardedeu (que tracta aigua del Ter), a més de les dues dessalinitzadores ja anunciades. Durant la sessió, la CUP i els Comuns van ser molt crítics amb la poca pressió al sector del turisme.

La majoria de partits li van reclamar que escolti els ajuntaments, en lloc d’enviar-los multes quan consumeixen més aigua de la que està permesa. Davant els retrets de l’oposició, Mascort va reivindicar les inversions promogudes per la seva conselleria i va assegurar que apliquen el Pla Especial de Sequera en diàleg constant amb els ajuntaments i els sectors econòmics i socials afectats. El conseller també va destacar les ajudes ofertes a l’agricultura després de les pèrdues causades per l’actual crisi hídrica: "Cap país europeu ha donat tantes ajudes com nosaltres".